ICKamsterdam, Ballet National de Marseille

Kindertotenlieder Appearance

donderdag 5 oktober 2017 / 20:30 uur
geen pauze / 21:45 uur einde
Theresiakerk
Genre: Dans

>
<
Alwin Poiana
© ALWIN POIANA

koopknop ndd.png


 

Na het verlies van twee van zijn kinderen schreef Friedrich Rückert de gedichtenreeks Kindertotenlieder. In 1901 werd het door Gustav Mahler op muziek gezet. Nu is het de inspiratiebron voor choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten. Voor Kindertotenlieder Appearance werken ze samen met componist en muzikant Franck Krawczyk. De klanken van het Franse kinderkoor La Maîtrise des Bouches-du-Rhône versmelten met dans tot een ode aan intuïtie en kwetsbaarheid. Eigenschappen die in de huidige maatschappij geleidelijk aan verdwijnen, als wolven die het daglicht schuwen.

 

‘Een prikkelende combinatie van kwaliteit en eigenzinnigheid.’
De Volkskrant over ICKamsterdam

 

After losing two of his children, Friedrich Rückert wrote the Kindertotenlieder series of poems which were subsequently set to music by Gustav Mahler in 1901. The poems now serve as inspiration for the choreographers Emio Greco and Pieter C. Scholten for Kindertotenlieder Appearance, for which they are working with composer and musician Franck Krawczyk. The sounds of the French children’s choir La Maîtrise des Bouches-du-Rhône fuse with dance into an ode to intuition and vulnerability, characteristics that are gradually disappearing in contemporary society, like wolves that avoid daylight.

 

‘An exciting combination of quality and individuality.’
De Volkskrant about ICK Amsterdam

 

» Lees verder

Credits

Concept en choreografie: Emio Greco, Pieter C. Scholten
Dans: Ballet National de Marseille, ICK
Kinderkoor: La Maîtrise des Bouches-du-Rhône o.l.v Samuel Coquard
Piano: Franck Krawczyk
Video: Ruben Van Leer
Muziek: Gustav Mahler, Hanns Eisler, Leoš Janáček
Compositie en transcriptie: Franck Krawczyk
Lichtontwerp: Henk Danner
Kostuumontwerp: Clifford Portier
Dramaturgie: Jesse Vanhoeck
Assistent dramaturgie:Marieke Buytenhuijs
Productie: Ballet National de Marseille & ICK

Première locatievoorstelling: 5 oktober 2017, Nederlandse Dansdagen Maastricht

Première theaterversie: 2 december 2017, Opera de Marseille (FR)


Partners: Theater aan het Vrijthof Maastricht (NL), Nederlandse Dansdagen (NL), Theater de Meervaart (NL), Operadagen Rotterdam (NL), Ravenna Festival (IT), Cankarjev Dom Ljubljana (SL), Grand Théâtre de Luxembourg (LB)