John Buijsman, Kees Boot, Dennis Willekens, Gürkan Küçüksentürk, Jelka van Houten

De Marathon

donderdag 26 oktober 2017 / 20:00 uur
1 pauze / 22:50 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Musical, Show en Theaterconcert

>
<
Mark Engelen
© MARK ENGELEN
>
<
Dim Balsum
© DIM BALSUM
>
<
Dim Balsum
© DIM BALSUM
>
<
Dim Balsum
© DIM BALSUM
>
<
Dim Balsum
© DIM BALSUM

De filmhit De Marathon veroverde reeds vele harten en is vertaald naar een musical die door de pers de ‘must-see’ van het seizoen wordt genoemd.

Herkenbaar, tragikomisch en oer-Hollands. Voor en door gewone mensen.

 

Gerard, Nico, Kees en Leo – vier Rotterdamse garagemonteurs – sleten tot voor kort hun dagen met moorkoppen, bier en klaverjassen. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometer voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje… Gaat dat lukken?

De mannen gaan in ieder geval bloedserieus in training onder leiding van hun collega Yusuf, oud-marathonloper, om de garage van hun vriend te redden. Onderweg blijkt er meer op het spel te staan dan het halen van de finish.

 

Een ontroerende musical vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart, maar vooral de tong op de juiste plek. Doorspekt met nieuwe nummers van Thomas Acda en geregisseerd door Job Gosschalk. 


 _

_