Katja Heitmann / DansBrabant, Nederlandse Dansdagen

Siri Loves Me

zaterdag 7 oktober 2017 / 13:00 uur
/ 13:30 uur einde
Mosae Forum
Genre: Dans

>
<
Hanneke Wetzer
© HANNEKE WETZER

Gratis toegang / Free entrance


 

Première

 

‘What shall we dream of when everything is visible?’ (Paul Virilio). Vorig jaar won choreograaf Katja Heitmann de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht. Haar stadsritueel voor GoogleMaps en Apple kids balanceert op de grens van beeldende kunst en dans. Vijftig jongeren dwalen in een sereen ritueel door de binnenstad van Maastricht. Uiterst geconcentreerd en met de grootst mogelijke fysieke precisie bewandelen ze een catastrofale route. Krijgen toekomstige generaties nog de ruimte om hun eigen pad te bepalen? Of worden zij vastgezet door Siri, beveiligingscamera’s en Big Data?

 

‘Jonge performers die tranend en vertraagd het centrum van Maastricht opschudden met verstilling.’ Juryrapport 2016

 

 

‘What shall we dream of when everything is visible?’ (Paul Virilio). Choreographer Katja Heitmann won the Dutch Dance Festival Maastricht Prize last year. Her city ritual for Google Maps and Apple kids balances between visual art and dance. Fifty young people walk through the town centre of Maastricht in a serene ritual. They walk a catastrophic route with extreme concentration and the highest degree of physical precision. Will future generations have the freedom to wander their own path? Or will they be imprisoned by Siri, security cameras and Big Data?

 

‘Young performers who, weeping and slowed down, shake up the centre of Maastricht with stillness.’ Jury report 2016

» Lees verder

Credits

Concept: Katja Heitmann, Sander van der Schaaf

Choreografie: Katja Heitmann

Performers: Alma, Amina, Anne, Britt, Caroline, Charley, Chrissie, Coco, Coralie, Diordi, Dorette, Eva, Fiona, Ghislaine, Helen, Imme, Indy, Jaime, Jessica, Jet, Jochem, Julia, Juna, Kimera, Kyara, Laure, Linda, Luca, Maeva, Maja, Merel, Mette, Moon, Myrthe, Nanook, Nohr, Noortje, Quirelle, Rowan, Samir, Satya, Senna, Stella, Susan, Tommy, Truike, Veerle, Vera en Siri

Soundscape: Sander van der Schaaf

Coach/repetitor: Celine Werkhoven

Dansmentors: Anna Zurkirchen, Wies Berhout, Merle Schiebergen, Lorenzo Capodieci

Kostuums: By vanHarten, Annemarije van Harten

Dramaturgie en tekst: Ingrid de Rond

Sociale media: Wies Berkhout

Beeld: Hanneke Wetzer

Productie: Agnese Rosati

Coproductie: DansBrabant, Nederlandse Dansdagen

 

Partners: Vooropleiding Dans Maastricht, Vooropleiding Fontys Danceacademy, tanzhaus NRW (DE)

 

Gesteund door: Gemeente Maastricht, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Tilburg