philharmonie zuidnederland

Dmitri Liss doorgrondt Mahler

zaterdag 28 oktober 2017 / 20:00 uur
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
simon van boxtel
© SIMON VAN BOXTEL

‘De Zesde zal raadselen opwekken die alleen maar begrepen kunnen worden door iemand die mijn vijf vorige symfonieën goed in zich opgenomen heeft’, zo sprak Gustav Mahler over zijn meest tragische symfonie.

 

‘Muziek van boven de boomgrens’ noemde Bernard Haitink ooit deze mammoetsymfonie waarin Mahler 90 minuten lang alle orkestregisters open trekt. Dmitri Liss ontsluiert alle geheimen. In 2017 wordt de 125e verjaardag van Hendrik Andriessen gevierd. De schitterende liederencyclus Miroir de peine klinkt tijdens het Andriessenjaar als opmaat naar deze Mahlerpracht. In de vertolking van de briljante Christianne Stotijn een even emotioneel werk als Mahlers Zesde Symfonie.


Dirigent Dmitri Liss
Mezzosopraan Christianne Stotijn

Andriessen Miroir de peine
Mahler Symfonie nr.6 ‘Tragische’