philharmonie zuidnederland

Het fundament van de klassieken

zaterdag 14 oktober 2017 / 20:00 uur
1 pauze / 22:00 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
irene zandel
© IRENE ZANDEL

Haydn, Mozart en Beethoven zijn en blijven het fundament van de klassieken. En dat niet alleen: hun muziek is ook fenomenaal en immer opwekkend.

 

Neem Mozarts 39e Symfonie. Na de zwaarmoedige inleiding is het een en al stralende vrolijkheid en dat terwijl 1788 een ellendig jaar was voor de componist. Beethoven leerde in die zin veel van Mozart en dat klinkt door als Severin von Eckardstein Beethovens majestueuze Derde Pianoconcert vertolkt. Recensenten zijn kort en lovend over zijn Beethovenvertolkingen: ‘groots’.

 

Haydn, Mozart and Beethoven are now, and will be in the future, the foundation of the classics. Moreover, their music is phenomenal and ever exciting.

 

For example Mozart's 39th Symphony: after the humble introduction, it is a radiant joy, even though 1788 was a miserable year for the composer. Beethoven learned a lot from Mozart, which can be heard when listening to Severin von Eckardstein version of Beethoven's majestic Third Piano Concerto. Reviewers are brief and praise about his Beethoven interpretations: "great." 

» Lees verder


_

Dirigent Sergey Neller
Piano Severin von Eckardstein

 

Haydn Symfonie nr.88
Beethoven Pianoconcert nr.3
Mozart Symfonie nr.39