Ulrike Quade Company

Coco Chanel

maandag 16 oktober 2017 / 19:30 uur
AINSI Theaterzaal
Genre: Theater

>
<
© MICHIEL VOET
>
<
Sanne peper
© SANNE PEPER

Als icoon van elegantie bevrijdde ze met gedurfde ontwerpen de vrouw uit het korset van haar tijd. Coco Chanel kende een bewogen levensgeschiedenis waarin ze vanuit een jeugd in het weeshuis opklom tot de hoogste Franse kringen. Chanel staat tot vandaag symbool voor de vrijheid en gelijkwaardigheid van de vrouw.

 

“Een niet in woorden te vangen toveren.” 
“(…) zo eigenwijs anders en zo razendsnel van de ene truuk naar een andere foef schakelend, dat deze toeschouwer van puur kijkergeluk niet meer weet waar te kijken.” ★★★★★ Theaterkrant  

 

“Alle simpel gecreëerde poppenfiguren ogen zowel fragiel als delicaat, zelfbewust als stijlvol, net als Chanel zelf in diverse levensfasen.”

“tot in detail (…) haarfijn opgebouwde wereld van deze invloedrijke Franse modekoningin. Een prestatie, vooral qua vormgeving en poppenspel.” De Volkskrant

 

“fascinerend door de sterke beeldende kracht.” Scènes

 

“Toverachtige voorstelling”  Haarlems Dagblad 

 


Voorprogramma

Speciaal tijdens festival jong! XL bieden wij bij deze voorstelling een kort voorprogramma aan: Mannekino door Oddlings. Mannekino is het komische en verrassende verhaal over een etaleur en een etalage-pop, waarbij de acrobatische trucs in dienst staan van het verhaal.

In de etalage van zijn retro-kledingwinkel heeft Marvin zijn handen vol aan zijn nieuwe etalage-pop Moon. Een bijzonder model pop, waar meer leven in blijkt te zitten dan je zou denken...

 

Dit is een Festival jong! XL -voorstelling

Wij hebben in deze editie van Festival jong! ook aan jullie oudere zus en broer, mama en papa, oma en opa, tante en oom of gewoon iedereen boven de 12 jaar gedacht! Speciaal voor hen is er in de Festival jong! week een avondprogrammering, namelijk Festival jong! XL. Ook zij mogen zich heel even weer een beetje kind voelen en zich laten betoveren. Festival jong! XL laat zien dat hedendaags figuren- en objectentheater veel meer is dan de ouderwetse poppenkast van vroeger en juist voor iedereen.


 

 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

SPEL Coco Chanel

Ester Natzijl, Illija Surla, Indra Cauwels 

 

CONCEPT & REGIE

Ulrike Quade, Jo Stromgren

SPEL Mannekino

Angela Dirven en John Kessels

 

REGIE

Sanne Bots / Circuswerkplaats Boost Amsterdam