Dorothee Oberlinger (blokfluit) en Ensemble 1700

Telemann als Europeaan

vrijdag 24 november 2017 / 20:30 uur
1 pauze
Theresiakerk
Genre: Muziek en Opera

>
<
henning ross
© HENNING ROSS
>
<
Henning Ross
© HENNING ROSS
>
<
Johannes Ritter
© JOHANNES RITTER
>
<
Henning Ross
© HENNING ROSS

2017 is Telemann-jaar: 250 jaar geleden overleed hij in Hamburg, 86 jaar oud en creatief tot het einde. De internationale Telemann- Gesellschaft heeft twee ambassadeurs benoemd: violist Reinhard Goebel, en blokfluitiste Dorothee Oberlinger. Zij stelde een programma samen met ongebruikelijke, kleurrijke bezettingen, die Telemanns stilistische veelzijdigheid tonen.

 

Al in de Suite aan het begin, waar de blokfluit echt primadonna is, vermengt Telemann Italiaans cantabile, Franse ritmiek, en Oost-Europese folklore. In de Gulliver-suite voor twee violen noteert hij de Lilliputters en de Reuzen in de kleinste en grootste notenwaarden.


Telemann

  • Suite in a voor blokfluit, strijkers en b.c.
  • Concerti voor diverse bezettingen en Duetten