Elisabeth Bas Producties

De Liefde maakt Dorstig

woensdag 15 november 2017 / 20:30 uur
geen pauze / 21:40 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Theater

>
<
>
<
>
<
>
<

over het zoeken naar de moeder

in een vrouw die dat niet kon zijn

en over de veerkracht 

van de liefde van een kind.


Iedereen heeft een moeder.

 

Ik heb een moeder.

Tenminste, er is een vrouw die mij negen maanden gedragen heeft. Een vrouw die mij in een lege koffer legde bij gebrek aan wieg. Sindsdien is mijn moeder een ongrijpbare schim: aaneengeregen diagnoses, gesloten inrichtingen, onscherpe foto's en flinters verhalen. Toch zoek ik in haar ogen naar iets waarvan ik zelf niet weet wat het is. Einsteins definitie van gekte is: ‘Iedere keer hetzelfde doen in de hoop dat de uitkomst zal veranderen.’ Wie is hier nou gek?

 

In De liefde maakt dorstig giet actrice Ellen van Rossum een moeder in de mal van haar verlangen, en neemt ons mee op een uitzonderlijk persoonlijke, aandoenlijke en herkenbare zoektocht naar dat wat ‘moeder’ is._

_

_

_

Ellen van Rossum - spel & tekst

Cézanne Tegelberg - regie & tekst

Manou Koreman - dans

Esther Love - lichtontwerp