Jeroen Spitzenberger, Johanna ter Steege en Clairy Polak

Terror

maandag 20 november 2017 / 20:00 uur
1 pauze / 22:50 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Theater

>
<
Corbino
© CORBINO
>
<
Dim Balsem
© DIM BALSEM
>
<
Dim Balsem
© DIM BALSEM
>
<
Dim Balsem
© DIM BALSEM
>
<
Milan Goldbach
© MILAN GOLDBACH

Piloot staat terecht! Redder van 54.000 mensen of moordenaar van 148 passagiers? Het lot ligt in uw handen

Mag je bewust meer dan honderd mensen de dood in jagen, als je daarmee de levens van tienduizenden mensen redt? Een vliegtuig met 148 passagiers aan boord wordt gekaapt. De kapers dreigen het vliegtuig neer te laten storten op De Arena waar op dat moment een interland Nederland – Duitsland wordt gespeeld voor 54.000 mensen. Twee F16’s worden de lucht ingestuurd en wachten op een bevel. Dat bevel komt niet. Een van de straaljagerpiloten neemt het heft in eigen handen en schiet het passagierstoestel uit de lucht om zo 54.000 levens te sparen.

 

In dit spannende stuk ziet u de rechtszaak waarin deze piloot wordt aangeklaagd voor de moord op 148 mensen. Na de zitting brengt u uw stem uit. Is hij de held die een nationale ramp heeft voorkomen of een militair die zonder bevel vele burgerslachtoffers heeft gemaakt? U hoort alle feiten, maar bij het verlaten van de zaal moet u uw keuze gemaakt hebben: schuldig of onschuldig. Elke voorstelling kan de uitkomst verschillen.

 

Terror is over de hele wereld een ongekend succes en een van de meest spannende en spraakmakende producties van de afgelopen jaren. In Duitsland heeft het stuk zo’n impact gehad dat de voorstelling live is uitgezonden op televisie. In de Nederlandse versie is Jeroen Spitzenberger de piloot, Johanna ter Steege de officier van justitie, Clairy Polak de rechter en u, de jury!

 

Extra:

Na de voorstelling is er een nagesprek over de invloed van de terreurdreiging op onze maatschappij, waarbij de vraag centraal staat hoever de overheid mag gaan in het beschermen van haar burgers en wat dit betekent voor onze privacy.


Regie

Peter de Baan

Cast

Jeroen Spitzenberger, Johanna ter Steege, Clairy Polak, Bob Schwarze, Khaldoun Alexander Elmecky en Kristen Denkers Peter de Baan

Oorspronkelijke tekst

Ferdinand von Schirach

Vertaling

Chiara Tissen

Producent

Senf Theaterpartners i.s.m. Kik Productions

Meer informatie en interviewaanvragen

Senf Theaterpartners, Hildegard van Dam
hildegard@senf.nl | 010 5937 481

Tournee

21 september t/m 22 december

Première

dinsdag 3 oktober 2017