Nicole Beutler | NBprojects, Silbersee en Ulrike Quade Company

DIDO DIDO

vrijdag 24 november 2017 / 20:30 uur
19:30 uur inleiding / geen pauze / 21:30 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Dans

>
<

DIDO DIDO is een muziektheatervoorstelling met operazangers

 

Nicole Beutler | NBprojects, muziektheaterhuis Silbersee en Ulrike Quade Company slaan de handen ineen voor een intieme dansopera. Geïnspireerd door de bekende opera Dido and Aeneas van Henry Purcell brengen zij het lot van de tragische koningin Dido dichtbij: verdreven uit haar vaderland, verlaten door haar geliefde.

 

Op het podium vier zangers en een danseres. Onder alle lagen van tradities en connotaties zoeken zij naar de ziel van Purcells meesterwerk. Ze bijten zich vast in Dido’s laatste woorden: remember me but forget my fate.

 

Instrumenten uit alle windstreken blazen Dido’s stem nieuw leven in. Een pop, gebaseerd op de Japanse Bunraku-traditie, komt tot leven. De herhaling werkt bezwerend waardoor Dido’s zwanenzang steeds dieper onder de huid van de toeschouwers kruipt. Dido mag niet sterven…

Let op: DIDO DIDO is geen dansvoorstelling in de klassieke zin van het woord, maar eerder een performance.

DIDO DIDO is a theatre-musicperformance with operasingers

 

Nicole Beutler | NBprojects, Silbersee and Ulrike Quade Company join forces to create an intimate dance opera. Inspired by the well-known opera Dido and Aeneas by Henry Purcell, they bring the tragic fate of Queen Dido up close: driven from her fatherland, abandoned by her beloved. 

Four singers and a dancer delve for the soul of Purcell's masterpiece underneath the many layers of traditions and connotations. They sink their teeth into Dido's final words: remember me, but ah! forget my fate.

 

Instruments from the far corners of the world breathe new life into Dido's voice. A puppet, based on the Japanese tradition of Bunraku, springs to life. Endless repetition of Dido’s last aria has the effect of a charm as her swang song gets deeper and deeper under the spectator's skin. Dido is not allowed to die...

 

Attention: DIDO DIDO is not a dance play in the classical sense of the word, but rather a modern performance.

» Lees verder
Recensies

"Zie het maar eens droog te houden..." - De Volkskrant ****

"Het is zo’n geliefd stuk muziek, dat het er om vraagt dat kunstenaars er iets bijzonders mee willen doen. [Romain Bischoff en Nicole Beutler] zijn die uitdaging met succes aangegaan." - Theaterkrant ****


"Ontzeg jezelf niet misschien wel het mooiste stuk dat je ooit zult zien. Gun jezelf dat." - Musicalnieuws

"DIDO DIDO is een uitgepuurd theater van lichaam, stem en adem, dat de aandacht gijzelt met een sterk ritme en mooie vondsten" - NRC ***

"Het raakt je..." - Het Parool ***


 Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Concept, regie, choreografie en muzikale leiding
Nicole Beutler, Romain Bischoff

 

Pop en coaching poppenspel
Ulrike Quade

 

Performers
Michaela Riener, Maya Alban-Zapata, Raphaela Danksagmueller, Tiemo Wang, Hillary Blake Firestone