Opera Zuid

Werther

vrijdag 10 november 2017 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding /
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

Werther is een onbegrepen en overgevoelige jongen die wordt gedreven door hartstocht. Zijn grote liefde Charlotte is echter  al verloofd met een ander. Nadat Charlotte enkele maanden getrouwd is met Albert, verklaart Werther haar nogmaals zijn liefde. Zij wijst hem wederom af. Desondanks krijgt hij Charlotte niet uit zijn hoofd en blijft hij pogingen ondernemen haar voor zich te winnen door aanhoudend liefdesbrieven te sturen. Door haar afwijzingen raakt Werther steeds meer terneergeslagen en wordt hij zelfs geplaagd door zelfmoordgedachten.

 

Werther is een romantische opera vol weltschmerz. Componist Jules Massenet concentreerde zich op geloofwaardige, menselijke relaties, daarbij geholpen door het psychologische en dramaturgische stramien van Goethe’s roman Die Leiden des jungen Werthers.

 

Gezongen in het Frans met Nederlandse boventitels

 

OOK TE ZIEN OP:
» zo 10 dec 2017 / 14:00 uur

zie ook:

operazuid.nl


_

_

Muzikale leiding Pieter-Jelle de Boer

Regie Sybrand van der Werf

Muzikale uitvoering philharmonie zuidnederland

Inleiding Len van Schaik

Jules Massenet Werther