Panama Pictures

Go north and see what those strangers do

dinsdag 21 november 2017 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding / geen pauze / 21:00 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Dans

>
<
>
<
>
<
>
<
>
<

Vijf mannen en een walvis op een onbestemde plek ergens in het hoge noorden. De ijzige wind raast over de oneindige vlakte en maakt de sfeer nog beklemmender dan deze al was. Wie zijn deze mannen en wat brengt hen hier?

 

Een eigenzinnige blik op identiteit

Go North is een zoektocht op de grens van het zelf en de ander. Op een schaamteloze manier leggen de mannen hun ziel bloot en gaan ze de confrontatie aan; met zichzelf, maar vooral met elkaar. Het zet de onderliggende verhoudingen op scherp en doet hun ware aard naar boven drijven.

 

Muziek

Speciaal voor de voorstelling heeft componistenduo Strijbos & Van Rijswijk een nieuw muziekstuk gecomponeerd. Een stuk waarin het live-slagwerk op intrigerende wijze gecombineerd wordt met elektronische soundscapes.

 

Where dance meets circus

Dynamisch, ongepolijst en avontuurlijk, maar tegelijkertijd ook heel kwetsbaar en intiem. Pia Meuthen heeft met Panama Pictures een unieke taal ontwikkeld waarin dans en circus moeiteloos in elkaar overlopen en persoonlijke verhalen letterlijk in beweging komen. Speciaal voor Go north is Tarek Rammo aan de internationale cast toegevoegd. Hij werkte onder andere ook voor Cirque du Soleil.

Five men and a beached whale somewhere in the far north. It doesn’t really sound as an inviting place for a stay. What brought those men to this place? It seems like they don’t know each other. Their paths crossed at the place where the whale beached. Go north and see what those strangers do sheds, inspired by the ruthless sincerity of the books of the Norwegian writer Karl Ove Knausgård, a very own light on the concept of masculinity and male identity.

» Lees verder

choreografie:               

Pia Meuthen

dans/acrobatiek:          

Francesco Barba, Fabian Krestel, Ruben Mardulier, Eddy Becquart, Tarek Rammo

assistentie/training:      

Miquel de Jong

slagwerk:                    

David Paycha

muziekcompositie:       

Jeroen Strijbos & Rob van Rijswijk