Panama Pictures

Go north and see what those strangers do

dinsdag 21 november 2017 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding /
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Dans

>
<
>
<
>
<
>
<

Vijf mannen en een gestrande walvis ergens in het hoge noorden. Je voelt de ijzige wind nog net in je gezicht blazen, maar je gelooft onmiddellijk dat dit geen plek is die uitnodigt tot verblijven. Wat heeft de mannen hiernaartoe gebracht? Zo te zien zijn het vreemden voor elkaar met verschillende achtergronden. Hun levenspaden kruisen hier bij de gestrande walvis.

 

Met haar mannelijke cast van dansers en acrobaten vertaalt choreograaf Pia Meuthen dit gegeven naar een visueel indringend verhaal waarin dans, lucht - en vloeracrobatiek in elkaar overvloeien. Met haar gezelschap Panama Pictures heeft zij een nieuwe taal ontwikkeld op het snijvlak van dans en circus: ongepolijst, bij vlagen vol risico maar tegelijkertijd ook menselijk en kwetsbaar en vooral gestript van elk spektakel.

 

Go north and see what those strangers do werpt een heel eigen licht op het begrip mannelijkheid. Centraal staat de vraag naar de identiteit. Wat maakt deze mannen tot wie ze zijn? Pia Meuthen laat zich daarbij inspireren door het werk van de Noorse schrijver Karl Ove Knausgård. Zij is geraakt door de genadeloze oprechtheid van zijn boeken en de manier waarop Knausgård universele thema’s op een hoogst persoonlijke en rauwe manier weet te brengen.

 

Voortgestuwd wordt het verhaal door de live muziek van een slagwerker. In hun nieuwe compositie combineert het duo Strijbos & van Rijswijk op een haast hypnotiserende manier slagwerk muziek met elektronische composities en soundscapes. 


 

Five men and a beached whale somewhere in the far north. It doesn’t really sound as an inviting place for a stay. What brought those men to this place? It seems like they don’t know each other. Their paths crossed at the place where the whale beached. Go north and see what those strangers do sheds, inspired by the ruthless sincerity of the books of the Norwegian writer Karl Ove Knausgård, a very own light on the concept of masculinity and male identity.Mijn Video

Choreografie
Pia Meuthen

 

Dans en acrobatiek
Francesco Barba,  Fabian Krestel, Ruben Mardulier, Eddy Becquart, Tarek Rammo Muziek Strijbos en van Rijswijk