Simone Kleinsma en William Spaaij

Was Getekend, Annie M.G. Schmidt

woensdag 22 november 2017 / 20:00 uur
1 pauze / 22:50 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Musical, Show en Theaterconcert

>
<
William Rutten
© WILLIAM RUTTEN
>
<
William Rutten
© WILLIAM RUTTEN
>
<
William Rutten
© WILLIAM RUTTEN
>
<
Roy Beusker
© ROY BEUSKER

Ze schreef musicals, tv-series, boeken en gedichten en liedjes als Op een mooie Pinksterdag, Margootje en Vluchten kan niet meerAnnie M.G. Schmidt bouwde een ongelofelijk repertoire op. Maar wie was de vrouw achter de schrijfster? Met haar prachtige stem, gevoel voor humor en liefde voor de Nederlandse taal, is Simone Kleinsma de aangewezen actrice om de rol van Annie M.G. Schmidt te vertolken in deze nieuwe Nederlandse musical. 

 

Samen met haar zoon Flip, gespeeld door William Spaaij, blikt ze terug op haar leven vol hoogtepunten maar ook dieptepunten. Het meisje dat een eenzame jeugd beleefde en uitgroeide tot dé schrijfster van Nederland. De musical heeft scherpe humor en bevat natuurlijk bekende nummers van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. De regie is van Paul Eenens (Ciske de Rat – de musical), het script is van Dick van den Heuvel (Ramses). Was Getekend, Annie M.G. Schmidt belooft dé biografische musical van het seizoen te worden! 

 

'Geslaagd eerbetoon aan de fantasie.' NRC ★★★★★
'Formidabele Simone Kleinsma.' Dagblad van het Noorden ★★★★★
'Een heerlijke theaterbelevenis.' AD ★★★★
'Feest der herkenning.'
Telegraaf ★★★★
'Kleinsma is bewonderenswaardig.' Trouw ★★★★
'Een heerlijke theaterbelevenis.' Het Parool ★★★★
'Simone Kleinsma is de perfecte vertolker.' Volkskrant ★★★


 


SPEL

Simone Kleinsma, William Spaaij e.a.