Ensemble Gending, DoelenKwartet en Het Geluid Maastricht

Kill the West in me – Kartini & Katini, two stories

woensdag 6 december 2017 / 20:30 uur
AINSI Theaterzaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
oscar keys
© OSCAR KEYS
>
<
Louis Haagman
© LOUIS HAAGMAN
>
<
Louis Haagman
© LOUIS HAAGMAN
>
<
>
<

Opruiende brieven van de in het kraambed gestorven Javaanse prinses Raden Adjeng Kartini (1879-1904) en vlijmscherpe teksten van de springlevende Indonesische schrijfster Ayu Utami (1968) zijn de uitgangspunten voor deze fonkelnieuwe muziektheatervoorstelling. Een bijzondere combinatie van Javaanse gamelan en westers strijkkwartet.

 

Sopraan Bernadeta Astari speelt prinses Kartini, actrice Romy Roelofsen een hedendaagse Javaanse werkster en bijna-naamgenoot Katini. Twee solisten met hun eigen métier, twee componisten met hun eigen taal, twee ensembles met hun eigen traditie, dat is het slagveld waarin de componisten orde scheppen, balancerend tussen verbluffende syntheses en onoverbrugbare tegenstellingen.

Revolving letters of the Javanese princess Raden Adjeng Kartini (1879-1904) that died during maternity leave and the sharp texts of the alive and kicking Indonesian author Ayu Utami (1968) are the assumptions for this brand new music theater performance. A special combination of Javanese gamelan and Western string quartet.

 

Soprano Bernadeta Astari plays princess Kartini, actress Romy Roelofsen a contemporary Javanese maid and almost namesake Katini. Two soloists with their own profession, two composers with their own language, two ensembles with their own tradition, that’s the battlefield wherein the composers create order, balancing between breathtaking syntheses and unbridgeable paradoxes. 

» Lees verder
 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Compositie Boudewijn Tarenskeen, Jonás Bisquert

Regie Gable Roelofsen

Artistieke leiding Jurrien Sligter