Gilad Hekselman Trio

donderdag 14 december 2017 / 20:30 uur
AINSI Theaterzaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
>
<
>
<

Gitarist Gilad Hekselman (Israël) woont sinds 2004 in New York en speelt daar regelmatig met alle grote namen uit de ‘scene’, zoals Chris Potter, Esperanza Spalding, John Scofield en Avishai Cohen. Zijn spel is altijd helder, lyrisch, passievol en vol lange improvisaties.

 

Zijn laatste album Homes (2016) combineert na te zingen melodieën met muzikale diepgang, subtiele Afrikaanse invloeden, een knipoog naar Pat Metheny en atmosferische geluidseffecten.

Zijn vloeiende vaardigheden bezorgden hem een boel prijzen waaronder de Gibson Montreux International Guitar Competition. Hij heeft een stapel albums opgenomen die lovende recensies van de pers kregen. Hij heeft zelfs een nummer opgenomen voor Walt Disney Records die werd toegevoegd aan de plaat Everybody Wants To Be a Cat (2011) waar verder bijdragen van topartiesten als  Dave BrubeckJoshua RedmanDiane ReevesRoy HargroveKurt Rosenwinkel en The Bad Plus opstonden. Met afgewogen virtuositeit schakelt Gilad moeiteloos van een interpretatie van een Beatles melodie naar groovy jazz met eigen lyrische en unieke composities. Dit alles gaat gepaard met messcherpe, melodieuze solo’s waarin bijgestaan door een sterrenband.

Guitarist Gilad Hekselman (Israel) lives since 2004 in New York and plays regularly with all big names from the scene like Chris Potter, Esperanza Spalding, John Scofield and Avishai Cohen. His playing is always clear, lyrical, passionate and full of long improvisations.

 

His last album Homes (2016) combines singable melodies with musical depth, subtle African influences and a wink to Pat Metheny and atmospherical sound effects.

His fluent capacities gave him many prices among which the Gibson Montreux International Guitar Competition. He won a stack of albums that received promising reviews of the press. He even recorded a song for Walt Disney Records that was added to the record Everybody Wants To Be A Cat (2011) with further contributions of great artists like Dace Brubeck, Joshua Redman, Diane Reeves, Roy Hargrove, Kurt Rosenwinkel and The Bad Plus. With measured virtuosity, Gilad switches effortlessly between an interpretation of a Beatles melody and groovy jazz with own lyrical and unique compositions. This all is accompanied with slim sharp, melodic solos which is assisted by a star band. 

» Lees verder


In samenwerking met:


jazzmaastricht-logo-ZWART.png


 

 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Gitaar

Gilad Hekselman 

Piano

Aaron Parks

Drums

Kendrick Scott