ICK Amsterdam & Two Dogs Company

I/II/III/IIII

zaterdag 2 december 2017 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding / geen pauze / 21:00 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Dans

>
<
Alwin Poiana
© ALWIN POIANA
>
<
Alwin Poiana
© ALWIN POIANA
>
<
Alwin Poiana
© ALWIN POIANA
>
<
Alwin Poiana
© ALWIN POIANA
>
<
Alwin Poiana
© ALWIN POIANA
>
<
Alwin Poiana
© ALWIN POIANA
>
<
Alwin Poiana
© ALWIN POIANA

Tien jaar na dato maakt Kris Verdonck een remake van zijn spraakmakende voorstelling I/II/III/IIII. Naar analogie met een poppenkast transformeert hij het toneel tot een ‘mensenkast’.

Vier ‘identieke’ danseressen (onder andere met de Maastrichtse Natascha Dejong) hangen als marionetten in een grote machine. Vanuit dit gegeven ontwikkelde Verdonck een choreografie: een solo, een duet, een trio en een kwartet volgen elkaar op. De beelden die I/II/III/IIII oproept zijn verwarrend en dubbelzinnig: ze herinneren ons aan de witte vogels uit Het Zwanenmeer, maar ook aan meegesleurde dierlijke karkassen, zwevende engelen, neerstortende mensenlijven en alles daartussenin.

 

‘De evenwichtsoefening tussen menselijke  controle en machinale overgave wordt tot het einde volgehouden. Juist dat maakt I/II/III/IIII  zo intrigerend.’ De Standaard

In I/II/III/IIII, choreographer and visual artist Kris Verdonck, transforms the stage into a doll’s house for real people. Four female dancers from ICK hang like marionettes in a huge machine. A solo, a duet, a trio and a quartet come one after another in this choreography of identical movements. A game between surrendering to the machine and searching for control. The images evoked by I/II/III/IIII are confusing and ambiguous: the dancers almost look like graceful, fragile swans ... but they also remind us of animal carcases being dragged along, floating angels, falling human bodies and everything in between.

» Lees verder

Concept en choreografie
Kris Verdonck