philharmonie zuidnederland

Mozart met Hannes Minnaar

vrijdag 1 december 2017 / 20:00 uur
1 pauze / 21:45 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
marco borggreve
© MARCO BORGGREVE

‘Huispianist’ Hannes Minnaar richt zijn aandacht op de delicate wereld van Mozart, die onder zijn handen ongetwijfeld nog meer gaat stralen.

 

Cultuurminister Jet Bussemaker noemde hem bij de uitreiking van de Nederlandse Muziekprijs in oktober vorig jaar niet voor niets ‘een hele, hele grote’. Dirigent Kevin John Edusei keert na zijn succesvolle debuut in 2015 terug bij het orkest en voegt er Beethovens eerbetoon aan Mozart aan toe. De Nederlandse première van Stratifications van wellicht de meest gelauwerde Scandinavische componist van dit moment - de Deen Hans Abrahamsen - kruidt alles met wat hedendaags Scandinavisch klassiek.

‘Pianist of the house’ Hannes Minnaar focuses his attention at the delicate world of Mozart, that beyond a doubt will shine even more underneath his hands.

 

Minister of culture Jet Bussemaker didn’t call him ‘a very, very great one’ for nothing during the ceremony of the Dutch Music price in October. Conductor Kevin John Edusei returns after his successful debut in 2015 to the orchestra and adds Beethovens tribute to Mozart. The Dutch premiere of Stratifications of probably the most renowned Scandinavian composer of the moment – Dane Hans Abramamsen – seasons everything with some cotemporary Scandinavian classic. 

» Lees verder

Dirigent Kevin John Edusei
Piano Hannes Minnaar

Abrahamsen Stratifications (Nederlandse première)
Mozart Pianoconcert nr.22 in Es KV 482
Beethoven Symfonie nr.8