Amati Ensemble

Festival Mozart - Waterloo (B)

zondag 14 januari 2018 / 20:15 uur
Conservatorium Maastricht
Genre: Muziek en Opera

>
<

Michel Lethiec is jaarlijks in Maastricht te beluisteren als leider van het Casals Festival. Dit seizoen komt hij, samen met de musici waarmee hij al jaren bij het Mozart Festival in België optreedt en de bedenker van dit festival, Dalia Ouziel, terug. Dalia is een oud bekende van het Amati Ensemble en heeft verschillende cd’s en tv opnames gemaakt met het Amati Strijktrio en het Amati Kamerorkest. Het programma is typisch klassiek-romantisch met Mozart en Brahms en daartussen een leuk klarinetkwartet van Hummel – een tijdgenoot van Mozart.

You can listen to Michel Lethiec annually in Maastricht as leader of the Casals Festival. This season he comes back. Together with the musicians with whom he has been performing for years at the Mozart Festival in Belgium and the thinker of this festival, Dalia Ouziel. Dalia is an old known of the Amati Ensemble and recorded multiple cds and tv performances together with the Amati String quartet and the Amati Chambre Orchestra. The program is typically classic-romantic with Mozart and Brahms and a fun clarinet quartet of Hummel (contemporary of Mozart) in between. 

» Lees verder

Klarinet

Michel Lethiec

Piano

Dalia Ouziel

Viool

Gil Sharon

Altviool

Ron Ephrat

Cello

Maja Bogdanovic

Mozart Kegelstatt trio KV 498 in Es

Hummel Klarinetkwartet in Es

Brahms Pianokwartet op.25 in g