Discordia en 't Barre Land

Pointless international: Poly-Interpretability

dinsdag 9 januari 2018 / 20:30 uur
geen pauze / 22:10 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Theater

>
<
>
<
>
<
>
<
>
<

The clowns are back in town!
Na hun succesvolle clowns-voorstelling 'Pointless International' in 2014 gaan Coco, Buster, Joey en hun voorbeeldige toneelknecht Sugar door waar ze gebleven waren in Poly-interpretability. Met een nieuwe collectie grappen, scènes en pantomimes, zelfs grappiger dan de vorige keer! Poly-interpretability is een Engels gesproken internationale clowns-voorstelling. In navolging van hoe de klassieke clowns-scènes zich vanaf het begin van de 19e eeuw langzaam vanuit Parijs over Europa hebben verspreid, heeft Pointless International de wens om deze met eenzelfde kracht, originaliteit en intimiteit opnieuw op te voeren. Verwacht clownscenes als 'The Clown in the Audience', 'The Broken Mirror', 'The Funnel' en misschien zelfs levensechte dieren! Pointless International verbindt het beste van het toneel met het beste van het circus!Elephants Strictly Forbidden! Language Big Problem! Merchandise Available! Very Welcome! See You There!


Coco, Joey, Buster, SugarVan en met Czeslaw de Wijs, Vincent van den Berg, Matthias de Koning en Jorn Heijdenrijk. Een coproductie van Maatschappij Discordia en ‘t Barre Land.

 

www.pointlessinternational.com

 


‘Matthias de Koning, Jorn Heijdenrijk (Discordia), Vincent van den Berg en Czeslaw de Wijs (’t Barre Land) brengen een charmante, intieme clownsvoorstelling, met personages die je direct in je hart sluit.'  **** Theaterkrant

 

'Ze zijn nog altijd voorbeeldloos goed, deze vier clowns. Die in niets lijken op hun beroemde rolmodellen'de Groene Amsterdammer

 

'Pointless International brings Poly-interpretability is gewoon een aaneenrijging van hoogtepunten'. **** Riro

 

"The clowns are back in town! Coco, Buster, Joey and their lovely stagehand Sugar return to the stage with a NEW collection of jokes, scenes and pantomimes, even funnier than last time. This new program has the beautiful title ‘POLY-INTERPRETABILITY’, because clowns are a matter of perspective! Prepare yourselves for The Clown in the Audience, for The Broken Mirror, other classical clownscenes like The Funnel and The Match and maybe even for some real animals. Elephants Strictly Forbidden! Language Big Problem! Very Welcome! See You There!"

 

Pointless International is an English speaking international clown performance presented by theater companies Maatschappij Discordia and ’t Barre Land. Theatre members Matthias de Koning, Jorn Heijdenrijk and Czeslaw de Wijs and Vincent van den Berg have joined forces to combine the best of the stage with the best of the circus.

 

Following the clowns' early 19th-century spread from Paris throughout Europe, Pointless International honors the classic clowns scenes with the same force, originality and intimacy as the original. Characterized by their theatrical and narrative nature, these scenes belong not to any of the clowns exclusively but to a collective repertory that all circus artists have been enriching for more than a hundred years.

 

Pointless International is a circus without lions, tigers, or bears. It has no trapeze artists, jugglers or acrobats. There are no horses, goats or piglets; Pointless International is a circus of clowns.

 

Pointless International does not shun careless fun and entertainment, but please be aware: Even clowns can’t be mere temporary shelters, creating a moment of standstill in falling down. In other words, the artistic craftsmanship of the clowns offers more than just superficial amusement. The content is the biggest joke (or with nothing less than clownish irony and referring to our name Pointless International could we add here that the lack of content is our content). To be a clown is an existential trial, or rather: clowns are an existential trial!

» Lees verder

Recensiequotes: 
  • ‘Niet alleen om te lachen, maar ook bewonderenswaardig behendig en goed bedacht.’ De Volkskrant ★★★★
  • ‘Gevieren zijn ze grandioos: tragisch en lachwekkend, tergend en bewonderenswaardig, chaotisch en geschift.’ Het Parool ★★★★
  • ‘Het is een orkaan, deze zoete oorlog van het lachen.’ Theaterkrant ★★★★
  • ‘Geslaagde reeks mislukkingen.’ Dagblad van het Noorden ★★★★

 


 

 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder