Ensemble Zefiro

Blazen aan het Saksische hof

woensdag 17 januari 2018 / 20:30 uur
geen pauze / 21:45 uur einde
St. Pieter beneden
Genre: Muziek en Opera

>
<
glauco ongari
© GLAUCO ONGARI
>
<

Het Italiaanse Ensemble Zefiro (‘Westenwind’, uit te spreken als Dzèfiro) van hoboïst Alfredo Bernardini, is wereldwijd dé referentie voor barokke blaasmuziek op historische instrumenten. De kamermuziek voor hobo, fagot en continuo van Telemann, Zelenka en Quantz is voornamelijk gecomponeerd voor het keursvorstelijke hof van Saksen in Dresden. En dat dankzij één persoon: Johann Christian Richter. Hij was hoboïst aan het hof en inspireerde rond 1720 de beste componisten van Duitsland en Italië om sonates te componeren, vaak in de luxueuze bezetting met twee hobo’s en fagot.

 

I.s.m. Organisatie Oude Muziek

The Italian Ensemble Zefiro (‘Western wind’) from oboist Alfredo Bernardini, is worldwide thé reference for baroque wind music on historical instruments. The chamber music for obo, fagot and continuo from Telemann, Zelenka and Quantz is mainly composed for the judicial court of Saksen in Dresden. And that thanks to one person: Johann Christian Richter. He was oboist at the court and inspired around 1720 the best composers of Germany and Italy to compose sonates, often in luxurious occupation with two hobos and a fagot.   

» Lees verder

Mede mogelijk gemaakt door:

nl.png

 


Hobo en Muzikale Leiding

Alfredo Bernardini

Hobo

Paolo Grazzi

Fagot

Alberto Grazzi

Viool

Cecilia Bernardini, Alfia Bakieva

Violine

Paolo Zuccheri

Klavecimbel

Luca Guglielmi

Virtuoze sonates van Telemann, Zelenka en Quantz