Johan Fretz

De Zachtmoedige Radicaal

dinsdag 16 januari 2018 / 20:30 uur
1 pauze / 22:25 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Cabaret

>
<
Sanja Marusic
© SANJA MARUSIC
>
<
Sanja Marusic
© SANJA MARUSIC
>
<
Sanja Marusic
© SANJA MARUSIC

Is kleur bekennen een zaak van zwart of wit? Zijn we in een volgend interbellum beland? Hoe dan ook, het wordt hoog  tijd voor een nieuwe kracht: radicale zachtmoedigheid.

 

In zijn solodebuut legt Johan Fretz een gepolariseerd Nederland op  het hakblok, doorweefd met de humorvolle en ontwapenende verhalen over een road trip door Suriname, het land van zijn moeder. Ondanks alles lijkt men daar beter in verzoening. 

Fretz toont zich een geboren verhalenverteller. Een unieke conferencier die zijn geheel eigen plek opeist binnen het cabaretgenre: muzikaal, met scherpe blik en een gouden lach.

 

Johan Fretz (1985) is cabaretier en schrijver. Hij tourde de afgelopen jaren met het duo Gebroeders Harteveld & Fretz. Hun laatste show werd bekroond met vier sterren in Volkskrant, Trouw en Theaterkrant: ‘Filosofisch sterk en buitengewoon geestig!’ - ‘Een verademing in de nieuwe generatie cabaretiers’. Het laatste jaar gaf hij regelmatig optredens in Pauw! & Pauw & Jinek!. Met name voor zijn oudejaars-afsluiting op Bob Dylan’s Knocking on Heavens Door (zie filmpje) ontving hij veel lof. Zijn tweede roman Onder de Paramariboom komt 15 januari uit bij Lebowski Publishers. Nu is het tijd voor zijn solodebuut in het theater: De Zachtmoedige Radicaal, een prachtige, zeer persoonlijke en humorvolle vertelling van ‘Onder de Paramariboom’. Over een zwerftocht door het land van zijn moeder, Suriname, maar evenzeer over het Nederland van nu. Is kleur bekennen een zaak van zwart of wit? Wie is de Verweesde Hollander en wie de Eeuwige Ander? Hoe kun je zachtmoedig blijven in een harde tijd? Deze geboren verhalenverteller neemt je mee op reis: muzikaal, met scherpe blik en gouden lach.