Michiel Vandevelde

Antithesis, the future of the image

dinsdag 16 januari 2018 / 20:30 uur
19:30 uur inleiding /
AINSI Theaterzaal
Genre: Dans

>
<
>
<
>
<
 

Antithesis, the future of the image stelt vragen bij de impact van de steeds sneller groeiende beeldcultuur. Wat zijn beelden? Wat is de toekomst van het beeld? En wat zijn de gevolgen voor de publieke ruimte?

 

Danser Michiel Vandevelde poneert rond deze vragen enkele theses én een antithese. Het resultaat is een voorstelling waar geprojecteerde tekst het opneemt tegen gedanste beelden en bewerkte popmuziek. 

De dans en muziek refereren aan populaire videoclips en popmuziek, de beelden aan een publiciteitsteaser van Levi’s, en de tekst bestaat uit citaten uit filosofische en politieke teksten. Een literaire-YouTube- dans-documentairevoorstelling.

 

Recensies

"...doet de hersenen knarsen én bezorgt je vervolgens een knoert van een aha-erlebnis" - Knack.be ****

 

"De jonge choreograaf brengt als geen ander de wereld van popcultuur en hedendaagse dans samen, steevast doorspekt met een stevige dosis maatschappijkritiek." - De Standaard

 


 

Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

 

Antithesis, the future of the image poses questions about the impact of the ever-growing image culture. What are images? What is the future of the image? And what are the consequences for public space?

 

Dancer Michiel Vandevelde poses some theses and an antithesis around these questions. The result is a show where projected text fights against popped images and edited pop music. The dance and music refer to popular video clips and pop music, the images to a publicity teaser staged by Levi's, and the text consists of quotes from philosophical and political texts. A literary- YouTube- dance- documentary- presentation.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Choreografie en Dans
Michiel Vandevelde