philharmonie zuidnederland

Brahms volgens Haenchen

zaterdag 27 januari 2018 / 20:00 uur
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
riccardo mussacchio
© RICCARDO MUSSACCHIO

Begin 2016 liet Hartmut Haenchen volgens De Limburger ‘de philharmonie pieken’ in het werk van Richard Strauss. Nu keert de 74-jarige maestro terug bij philharmonie zuidnederland met een prachtig Scandinavisch-Russisch-Duits programma en brengt de grote Duitse cellist Jan Vogler mee.

 

Gramophone Magazine loofde Voglers ‘duizelingwekkende virtuositeit’ en de New York Times viel voor zijn ‘rijke spel vol kleur’. Op meeslepende en karaktervolle wijze brengt Haenchen de muzikaal doorleefde Eerste Symfonie van de romanticus Brahms. Samen met het indringende Tweede Celloconcert van Sjostakovitsj is dit symfonisch genieten op het scherpst van de snede.


Dirigent Hartmut Haenchen
Cello Jan Vogler

 

Nielsen Masquerade Ouverture
Sjostakovitsj Celloconcert nr.2
Brahms Symfonie nr.1