philharmonie zuidnederland

Dmitri Liss eert Sibelius

zondag 25 februari 2018 / 20:00 uur
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

‘Een bekentenis van de ziel’, zo noemde Jean Sibelius zijn Tweede Symfonie. Met zijn wonderschone orkestklanken wist hij als geen ander de schoonheid van de Finse natuur op te roepen.

 

Het enthousiasme van Dmitri Liss over dit werk was de inspiratie voor het Scandinavië thema van dit seizoen. Ook de Grieks-Canadese Christos Hatzis was zo gecharmeerd van deze symfonie dat hij het werk citeerde. Hij is een van de twee klankmagiërs die in de voetsporen van Sibelius trad; de andere is de Noorse gitarist-componist Stian, die een moderne Jimi Hendrix wordt genoemd.

‘A confession of the soul’, that’s how Jean Sibelius called his Second Symphony. With his stunning orchestra sounds he knew like no other how to call the beauty if the Finnish nature.

 

The enthusiasm of Dmitri Liss about this work was the inspiration for Scandinavian theme of this season. Also the Greek-Canadian Christos Hatzis was so charmed by the symphony he quoted the piece. He is one of the two sound-magicians that follow the footsteps of Sibelius, the other is the Norwegian guitarist-composer Stian, who is also called a modern Jimi Hendrix.

» Lees verder

Dirigent

Dmitri Liss

Gitaar en zang

Stian Westerhus

Hatzis The Isle Is Full of Noises (Nederlandse première)
Westerhus Twin Twinkler (Wereldpremière)
Sibelius  Symfonie nr.2