Ronald Snijders

WELKE SHOW

donderdag 1 februari 2018 / 20:30 uur
1 pauze / 22:20 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Cabaret

>
<
Zzapback
© ZZAPBACK
>
<
Zappback
© ZAPPBACK
>
<
Jaap Reedijk
© JAAP REEDIJK
>
<
Jaap Reedijk
© JAAP REEDIJK
>
<
Jaap Reedijk
© JAAP REEDIJK

Ronald Snijders is ‘de koning van het absurdisme’ volgens Elsevier. In zijn vorige One Man Show was hij een dolgedraaide tv-quizmaster.

 

In WELKE SHOW ziet u de echte Ronald Snijders met normale anekdotes, nieuwe woorden, liedjes met bigband en opmerkelijke invallen. Ronald liet in zijn vorige programma het publiek geloven dat ze naar een grote televisieshow keken, totdat duidelijk werd dat deze man geen showmaster was, maar iemand die in zijn jeugddroom leefde. Na deze ‘wannabe show’ wilde Ronald een échte one man show maken. Om begeleid door een bigband liedjes te kunnen zingen, al bestaat die uit slechts twee musici.

 

Dé koning van de one man shows is onbetwist Toon Hermans wiens voorstellingen een inspiratiebron vormden bij het maken van WELKE SHOW.


 

Ronald Snijders is genomineerd voor een van de cabaretprijzen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD)Namelijk de Poelifinario, deze prijs is voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen. Ronald Snijders is genomineerd met zijn voorstelling: WELKE SHOW

 

De jury over WELKE SHOW: ‘In het absurdistische universum van Ronald Snijders wordt de toeschouwer voortdurend op het verkeerde been gezet. In zijn door Niels van der Laan strak geregisseerde, feestelijke derde voorstelling rijgt hij met behulp van een tweemansband de onverwachte grappen aaneen. Van een microfoon die verkeerde klemtonen legt tot een alternatieve volgorde voor het alfabet. Snijders blinkt uit in taalkundige humor en verrast met aanstekelijke liedjes.’