Saskia Lankhoorn, Wolfert Brederode Trio

ECM Night

donderdag 22 februari 2018 / 20:30 uur
1 pauze / 22:30 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

Voor liefhebbers van Yann Tiersen en Philip Glass.

Liefhebbers van Philip Glass, Yann Tiersen en Nils Frahm opgelet! Jazz Maastricht, Theater aan het Vrijthof en ECM records presenteren:

 

Dutch ECM Night: MUSINGS FROM THE LOWLANDS

Een avond vol atmosferische pianomuziek, gepresenteerd door de enige Nederlandse muzikanten die zijn uitgekozen door het beroemde Duitse Label ECM om een plaat op te nemen: Wolfert Brederode en Saskia Lankhoorn.

 
Saskia Lankhoorn (modern klassieke piano) en Wolfert Brederode (jazzpiano) onderscheiden zich door de enige twee Nederlandse artiesten te zijn die onder hun eigen naam hebben opgenomen bij ECM. De Nederlandse ECM Night toont precies waarom. In 2014 nam Saskia het soloalbum ‘Dances & Cannons’ op, met daarop muziek van de Australische componiste Kate Moore.

Wolfert Brederode nam zijn laatste album ‘Black Ice’ op waar zijn eigen muziek op staat.
Beide albums ontvingen veel lof van de pers en waren genomineerd voor de Edison Publieksprijs. Met Saskia’s prachtige doch krachtige klassieke speelwijze en Wolferts wispelturige en toch melodische composities, belooft het concert een avond te worden van tegenstellingen tussen licht en schaduw, energie en diepgang, klassiek en jazz.


Saskia Lankhoorn 

  • '… een virtuoos in moderne muziek…'  New York Times
  • '…Saskia Lankhoorn dompelt het publiek onder in een bezetene, overweldigende oceaan van geluid…' – Trouw

 

Wolfert Brederode

  • 'Opnieuw een intelligent, gedistilleerd en tevens poëtische open uitstap van een pianist die een betoverend scala van ogenschijnlijk ingetogen maar toch sterke stemming en atmosfeer doorkruist.'  Michael Tucker, Jazz Journal 
  • '… een pianotrio als dit, hoor je echt maar zelden op de Nederlandse podia.' – Erno Elsinga, Jazzenzo


In samenwerking met:

jazzmaastricht-logo-ZWART.png_

_

_
 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder