De Dansers

Binnenbeest 5+

zaterdag 17 maart 2018 / 16:00 uur
geen pauze / 17:00 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Familie en Jeugd

>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<

Op de één of andere manier kun je het aan ze zien, door hoe ze soms naar iets kijken, of als ze van schrik even niet weten wat ze moeten doen. Er zit nog iets onderhuids van vroeger, een soort dierachtige wildheid die af en toe z’n kop opsteekt. Daar is in het echte leven natuurlijk geen ruimte voor, het brengt je alleen maar in de problemen. Maar ja, hoe leer je zoiets ooit af? Binnenbeest is een klaagzang van volwassenen die helaas geen kind meer mogen zijn.

Op het podium staan vier als grote-mens vermomde dansers. Dames en heren in pak die naargeestig zichzelf in het gareel houden met nette stapeltjes boeken en een schoolbord. Controle versus impulsiviteit en orde versus chaos. Binnenbeest is een voorstelling die kinderen en hun ouders eraan herinnert dat grote mensen ook ooit kind zijn geweest.

 

In one way or another you can tell, by the way they look, or if they suddenly don’t know what to do anymore out of fear. There’s still something from the past underneath their skin, some sort of animal-like wildness that sometimes ascends. In the real life there is of course no room for that, it only causes trouble. But how do you ever unlearn something like that? Binnenbeest is a plaint of adults who sadly cannot be a kid anymore.

On the stage there are four dancers disguised as grown-ups. Ladies and gentlemen in suit who try to control theirselfs with neat piles of books and a black board. Control vs. impulsivity en order vs. chaos. Binnenbeest is a performance that reminds children and their parents that grown-ups used to be kids too. 

» Lees verder
recensies:


"Van keurige volwassenheid tot agressief beestengedrag (...) met veel humor - Theaterkrant ****

"Sportief jeugdtheater laat dansers als dieren rondsnuffelen" - De Volkskrant ***


Choreografie

Josephine van Rheenen 

Spel

Yeli Beurskens, Katherina Dietzova, Yoko Ono Haveman, Blazej Jasinski, Youri Peters. 

Muziek

Guy Corneille