Gitaarduo Elias/Cordas

Schuberts gitaren en Spaans vuur

zondag 11 maart 2018 / 15:30 uur
Lutherse Kerk
Genre: Muziek en Opera

>
<
m. doomernik
© M. DOOMERNIK
>
<
M. Doomernik
© M. DOOMERNIK
>
<
Sanja Harris
© SANJA HARRIS

Laat u meevoeren door Schuberts allerlaatste pianosonate, en nu gespeeld op twee bijzondere 19e eeuwse gitaren.

 

Dat Schubert bij leven meerdere gitaren bezat en bespeelde is lang onderbelicht gebleven; met Cordas’ bewerking zijn Schubert en de gitaar hopelijk voorgoed met elkaar verbonden. Een eeuw later componeerde Manuel de Falla, Catalaan in Andaluzië, El amor brujo als een flamenco-divertimento met zang en dans. Rossini was weliswaar Italiaan, maar De Barbier speelt zich wel degelijk af in Sevilla.

Get carried away by Schuberts last piano sonate, and now played on two special 19th century guitars.

 

That Schubert owned more guitars than playing them during his lifetime has been neglected for long; with Cordas’ arrangement are Schubert and the guitar hopefully connected for good. A century later, Manuel de Falla, Catalane in Andalusia, composed El amor brujo as a flamenco-divertimento with vocals and dance. Rossini was Italian, but The Barber takes place in Sevilla. 

» Lees verder

Gitaar

Izhar Elias & Fernando Cordas

Rossini  Giuliani Il Barbiere di Siviglia Ouverture

Beethoven  Schuster Strijkkwartet op.18 nr.5 (deel 3)

Schubert  Cordas Pianosonate in Bes D 960 (delen 2&3)

de Falla El Amor brujo (delen)