Introdans

5*****

zaterdag 24 maart 2018 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding, Therese Laurant en Truus Tullemans / 1 pauze
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Dans

>
<
Hans Withoos
© HANS WITHOOS

In vijf sterchoreografieën, gemaakt door vijf sterchoreografen, geeft Introdans zijn dansers de kans om de sterren van de hemel te dansen. Het programma 5***** toont hoe rijk en veelzijdig het hedendaagse ballet is, variërend van dromerige lyriek tot spetterende virtuositeit.

 

Naast Mauro de Candia’s beeldschone La Morte del Cigno bevat de voorstelling maar liefst vier nieuwe werken voor Introdans, gecreëerd door Ji?í Kylián, Sidi Larbi Cherkaoui, Robert Battle en Ben Van Cauwenbergh. Vier choreografen die ieder op geheel eigen wijze hun dansers uitdagen en hun publiek raken.

In five-star choreographies, made by five-star choreographers, Introdans gives his dancers the opportunity to dance the stars of heaven. The 5 ***** program shows how rich and versatile the contemporary ballet is, ranging from dreamy lyrics to splendid virtuosity.

 

In addition to Mauro de Candia's beautiful La Morte del Cigno, the performance contains four new works for Introdans, created by Ji?í Kylián, Sidi Larbi Cherkaoui, Robert Battle and Ben Van Cauwenbergh. Four choreographers who challenge their dancers in their own way and hit their audience.

» Lees verder


_

_

Jirí Kylián

Dreamtime (Introdans-première)

Sidi Larbi Cherkaoui

Loin (Introdans-première)

Ben Van Cauwenbergh

Les Bourgeois (Introdans-première)

Robert Battle

Unfold (Introdans-première)

Mauro de Candia

La Morte del Cigno