NDT 2

Sum Thoughts

woensdag 14 maart 2018 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding / 2 pauzes / 22:05 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Dans

>
<
Rahi Rezvani
© RAHI REZVANI
>
<
Dirk buwalda
© DIRK BUWALDA
>
<
joris-jan Bos
© JORIS-JAN BOS
>
<
rahi rezvani
© RAHI REZVANI

In dit tweede NDT 2-programma worden de jonge dansers blootgesteld aan een lexicon van danstalen. Voormalig NDT-danser Marina Mascarell maakt haar allereerste creatie voor het gezelschap. De avond toont tevens een wereldpremière van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. Naast de twee nieuwe werken voert NDT 2 Short Cut (1999) van grootmeester Hans van Manen en Edward Clugs mutual comfort (2015) ten tonele. Sum Thoughts wordt daarmee een rijke schakering van lyrisch tot experimenteel werk door nieuw en gevestigd talent.

 

Inleiding om 19.00 uur door Emmeline Mooij.

For this NDT 2 programme, the young dancers are exposed to a lexicon of dance languages. They perform Short Cut (1999) by maestro Hans van Manen and Edward Clug’s Mutual comfort (2015). Former NDT dancer Marina Mascarell makes her first creation for the company, and the evening also offers a world premiere by house choreographers Sol León and Paul Lightfoot. 
Sum Thoughts therefore becomes a rich tapestry of lyrical and experimental work by new and established talent.

» Lees verder

Sol León en Paul Lightfoot

wereldpremière

Marina Mascarell

wereldpremière

Edward Clug

mutual comfort

Hans van Manen

Short Cut