Nieuw Utrechts Toneel

Met Man & Macht #1: Triple A

donderdag 29 maart 2018 / 20:30 uur
AINSI Theaterzaal
Genre: Theater

>
<
>
<
Paul Hoes
© PAUL HOES
>
<
Paul Hoes
© PAUL HOES
>
<
Paul Hoes
© PAUL HOES
>
<
Paul Hoes
© PAUL HOES
>
<
Paul Hoes
© PAUL HOES
>
<
Paul Hoes
© PAUL HOES
>
<
Paul Hoes
© PAUL HOES
>
<
Paul Hoes
© PAUL HOES
>
<
Paul Hoes
© PAUL HOES
>
<
Paul Hoes
© PAUL HOES

“Het is 2039. De mentale functies van de Nederlandse koning beginnen langzaam uit te vallen. Het wordt tijd voor zijn abdicatie en de troonsopvolging door één van zijn drie dochters. Voor de buitenwereld zijn de prinsessen - samen Triple A genoemd - een hecht trio. Maar binnen de paleismuren vechten zij, opgestookt door hun Argentijnse moeder, een opvolgingsdrama uit dat de rampen van Koning Lear naar de kroon steekt.”

 

Jibbe Willems en Greg Nottrot werpen zich op de ontwikkeling van nieuw wereldrepertoire, met Willems als de Shakespeare van zijn tijd. Moderne Koningsdrama’s met Trump, Willem Alexander en Berlusconi als de nieuwe Macbeth, King Lear en Richard III.

 

Samen met het publiek - en elke avond nieuwe gasten - onderzoeken zij de thema’s macht, ambitie, hoogmoed en de val. Centraal in deze eerste editie: onze koning en zijn kroost. Hoeveel macht heeft Willem Alexander? Is er nog toekomst voor onze monarchie? En wanneer nemen wij kinderen de verantwoordelijkheid over van onze ouders?

 

Zie De Nieuwe Bard live aan het werk en aanschouw de eerste schetsen van een splinternieuwe openingsmonoloog, sonnet of sterfscène. Schuif aan en wees getuige bij het ontstaan van een reeks nieuwe klassiekers in de wereldliteratuur.


 


 

 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Concept & Tekst

Jibbe Willems & Greg Nottrot