Phil Hayes

Legends and Rumours (Nederlandse première)

zaterdag 17 maart 2018 / 20:30 uur
geen pauze / 22:00 uur einde
Bordenhal
Genre: Theater

>
<
>
<
>
<
>
<
>
<

Nederlandse première | Engelstalige voorstelling

 

Met absurde inventiviteit onderzoeken Phil Hayes, María Jerez  en Thomas Kasebacher wat een gebeuren nodig heeft om een cultstatus te bereiken of meteen al mythologische proporties aan te nemen. Hoe wordt een banaal voorval een sleutelmoment in  de tijd? En hoe komen verhalen aan hun legendarische dimensie? Hoeveel deconstructie en hoeveel destructie is er nodig om dat te ontdekken?

 

De enige manier om het geheim te ontsluieren is, paradoxaal genoeg, door de ketting van de tijd terug te draaien en historisch belang toe te dichten aan elk moment vanaf het nu. Legends and Rumours is door zijn discrete ironie, tragische vervreemding en excellente timing een fenomenaal en onvoorstelbaar geestig theaterstuk. 

Nederlandse première | English spoken

 

With an absurd inventiveness, Phil Hayes, Maria Jerez and Thomas Kasenbacher investigate what an event needs to achieve a cult status or to assume all mythological proportions immediately. How does a coincidence become a key moment in time and history? And how do stories come to their legendary dimension? How much deconstruction and how much destruction is needed to discover that?

 

The only way to discover this secret is, paradoxically, by going back in time, attaching a historical interest to any moment from now on. Its discrete irony, tragic alienation and excellent timing, makes Legends and Rumours a phenomenal and unimaginable witty theatre piece.

 

 

» Lees verder

 


'Eine grandiose theatralische Dreifaltigkeit aus Situationskomik, Irreführung und an Samuel Beckett geschulter Aussichtslosigkeit.' - Tages Anzeiger Zürich

 


_