Theater Rotterdam

Woef Side Story 8+

vrijdag 23 maart 2018 / 19:30 uur
1 pauze / 22:10 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Familie en Jeugd

>
<
© LEO VAN VELZEN
>
<
Leo van Velzen
© LEO VAN VELZEN

Woef Side Story is een hilarische en ontroerende Romeo en Julia voor honden. Rashonden tegenover straathonden. Twee verliefde honden en ruziënde rashonden. Dat betekent veel bloed, zweet en hondentranen. Woef Side Story speelt zich af in de wonderlijke wereld van dogshows, hondenkapsalons en uitlaatstroken. De stoere straathond Toto en de bloedmooie rashond Marina zijn stapelverliefd op elkaar. Maar hun liefde mag niet bestaan in een wereld waarin iedereen in (honden)hokjes is ingedeeld en elk trapveldje moet worden opgeschoond.

 

Er wordt nogal wat afgegromd in Woef Side Story: zwerfhonden en chique viervoeters vliegen elkaar voortdurend in de haren. Maar het gedrag van de baasjes is eigenlijk al net zo bij de beesten af. Zo wil mevrouw Schoonbroek een nette uitlaatplaats voor haar deur, tot ergernis van haar slonzige buurman Bob. En dan is er ook nog de valse dokter Prick met zijn gevaarlijke verdovingsspuit… Zal de liefde tussen Toto en Marina sterker zijn dan al het geblaf om hen heen? 

 

Na de successen De Gelaarsde Poes en De Zere Neus van Bergerac brengt regisseur Pieter Kramer het succes Woef Side Story terug in de theaters. De veelgeprezen musical won in 2013 maar liefst vijf Musical Awards, waaronder die voor ‘Beste kleine musical’ en ‘Beste mannelijke hoofdrol’.


Tekst

Don Duyns, Arjan Ederveen  

Regie

Pieter Kramer 

Liedteksten

Alex Klaassen  

Spel

Sylvia Poorta, Dick van den Toorn, Steyn de Leeuwe, Martin Snip, Kim van Zeben, Marius Mensink,  Desi van Doeveren, Laus Steenbeeke