Young Belgian Strings & Lorenzo Gatto (viool)

Eight Seasons Recomposed

zaterdag 17 maart 2018 / 20:00 uur
geen pauze / 21:20 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
peter ortmann
© PETER ORTMANN

Tweemaal Vier Jaargetijden, met twee eeuwen ertussen: van Vivaldi  uit Venetië en in spiegelbeeld uit Buenos Aires van Astor Piazzolla, oorspronkelijk gecomponeerd voor een kwintet met bandoneón.  In arrangementen van respectievelijk Max Richter en Leonid Desyatnikov.

 

De Belgische violist Lorenzo Gatto wordt begeleid door  de Young Belgian Strings, een ensemble van 21 strijkers van Belgische conservatoria, gedirigeerd door zijn oud-leraar Dirk Van de Moortel. Dat alles met synchrone vertoning van Free Seasons van de jonge Belgische cineast Dimitri Sterkens.

Twice Four Seasons, with two centuries in between: from Vivaldi from Venice and in mirror image from Buenos Aires of Astor Piazzolla, originally composed for a quintet with bandoneón. In arrangements of respectively Max Richter and Leonid Desyatnikov.

 

The Belgian violist Lorenzo Gatto is accompanied by the Young Belgian Strings, an ensemble of 21 strings of Belgian conservatories, conducted by his old-teacher Dirk Van de Moortel. All of this with a synchronized demonstration of Free Seasons of the young Belgian cineaste Dimitri Sterkens. 

» Lees verder

Dirigent

Dirk Van de Moortel

Viool

Lorenzo Gatto

Cineast

Dimitri Sterkens

Piazzolla Cuatro estaciones

Richter Four seasons recomposed