Amati Ensemble

Ed Spanjaard anders

zondag 15 april 2018 / 20:15 uur
Sint Janskerk
Genre: Muziek en Opera

>
<
rob nijpels
© ROB NIJPELS

Wie in de muziekwereld kent Ed Spanjaard niet? Twaalf jaar lang chef-dirigent van het LSO en reizend over de hele wereld om grote internationale orkesten te dirigeren. Naast dirigent is Ed Spanjaard een begenadigd pianist. In deze hoedanigheid zal hij in de Amati kamermuziekserie in de Sint Janskerk optreden.

 

Gil Sharon en Ed Spanjaard kennen elkaar al bijna 40 jaar, maar nooit eerder hebben zij als duo samen gemusiceerd. Een primeur en een debuut voor dit duo dat exclusief bij Amati in Maastricht plaatsvindt.

 

Fenna Ograjensek, sopraan, is een veelgevraagd én veelzijdige zangeres. Ze voelt zich als een vis in het water in opera- en concertrepertoire, maar zet ook graag haar tanden in kamermuziek en nieuwe composities van hedendaagse componisten. Fenna studeerde aan het Conservatorium Maastricht en The Juilliard School New York. Voor meer informatie: www.fennaograjensek.com

Who in the music world does not know Ed Spanjaard? Chef-conductor of the LSO for 12 years and travelling around the world to conduct big international orchestras. Besides conductor, Ed Spanjaard is also eloquent pianist. In this character he will perform in the Amati Chambre music serie in the Sint Janskerk.

 

Gil Sharon and Ed Spanjaard know each other for almost 40 years, but never made music as a duo. A scoop and a debut for this duo that exclusively will happen at Amati in Maastricht. 

» Lees verder

Piano

Ed Spanjaard

Sopraan

Fenna Ograjensek

Viool

Gil Sharon

Mozart Sonate voor viool en piano KV 301

Schubert en Schumann Liederen

Louis Spohr 6 Gesänge op.154 voor sopraan, viool en piano

Beethoven ‘Frühlingssonate’ op.24 voor viool en piano