De Toneelmakerij

Eet je bord leeg 4+

zaterdag 14 april 2018 / 16:00 uur
geen pauze / 17:00 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Familie en Jeugd

>
<
Sanne Peper
© SANNE PEPER
>
<
Sanne Peper
© SANNE PEPER
>
<
Sanne Peper
© SANNE PEPER
>
<
Sanne Peper
© SANNE PEPER
>
<
Sanne Peper
© SANNE PEPER
>
<
Sanne Peper
© SANNE PEPER
>
<
Sanne Peper
© SANNE PEPER

Eet je bord leeg

Een kinderkomedie met vliegende groenten voor iedereen vanaf 4 jaar. Een voorstelling zonder woorden, maar MET slapstick, muziek  en brabbeltaal.

 

De ene dag houdt Jip veel van worteltjes, de volgende dag zijn worteltjes het goorste dat er bestaat. Soms alleen maar aardappels, dan weer alleen maar rijst. De ouders van Jip zijn ten einde raad. Geschreeuw, gekrijs en getier en zelfs borden dampende derrie, vliegend door de lucht.

 

’s Avonds heeft Jip de mooiste dromen. Over rappende roti, een pittig pompoentje, swingende pannenkoeken en zingende aardbeien. En over papa en mama, die, als ze niet heel snel normaal gaan doen, in de gehaktmolen belanden. Eet je bord leeg is een bitterzoete komedie met druilerige doperwtjes, slijmerige slablaadjes, sponzige spruiten en spaghetti om van te spugen. 

 
Recensies:

"Paul Knieriem regisseert een vrolijke chaos met veel herkenbare aspecten uit het gezinsleven: eettafeltrucs zoals ‘het vliegtuigje’ worden hier nét even uitvergroot."Theaterkrant

 

"Anders dan de titel doet vermoeden is het geen opvoedkundig theater voor moeilijke eters, maar een dwaze komedie waarin het eten tot leven komt." - Het Parool

 

"Met deze voorstelling raken ze de juiste snaar bij kinderen en ouders en maken het onderwerp heel bespreekbaar."Ilovetheater

 

"In 'Eet je bord leeg' vliegen worstjes, spaghettislierten en paprika's door de lucht om steevast op vaders krullen te belanden. ...Met brabbeltaal en dikmaakpak verbeelden ze groentedansjes en dwangstraffen. Alles wordt hilarisch uitvergroot, rond die kleine eettafel, inclusief het 'vliegtuigje spelen' met bestek."De Volkskrant ????

Finish Your Plate

A kids’ comedy with flying vegetables, age 4 and up. Cartoon play WITHOUT words, but WITH slapstick, music and gibberish.

 

Some days Jip just loves carrots; other days they’re the yuckiest things ever. One day it’s nothing but potatoes, the next only rice will do. And – ugh! – what are those little green things in that sauce? Jip’s parents are at the end of their tether with all the tears, the shrieking and the howling – and with the plates of steaming mush flying through the air.

 

At night, Jip has the most wonderful dreams – about rapping wraps, spicy pumpkins, dancing pancakes and singing strawberries. He also dreams about mummy and daddy: about how they’d better start behaving properly soon or else they’ll end up in the mincing machine – they’d make delicious hamburgers, that’s for sure, or meatballs for in the soup. Yum! Just imagine how tasty that would be.

 

Finish Your Plate is a bittersweet comedy with putrid peas, slimy salad, spongy sprouts and spaghetti that makes you want to spew. A delicious snack for gourmets aged 4 to 104.

 

» Lees verder

workshop


workshop

EXTRA: gratis workshop

Je ouders zijn de baas en je hebt maar te doen wat zij willen. Ook als dat betekent dat je spruiten naar binnen moet werken omdat dat ‘gezond’ is. Wat gebeurt er wanneer we de rollen omdraaien? In deze workshop nemen kinderen de rol van de ouders aan en de ouders die van de kinderen. Aan de kinderen de taak om de ouders met een loflied op spruiten aan te moedigen zich door deze maaltijd heen te worstelen. Aan de ouders de taak om op te springen van de stoel en een goed klinkend protestlied ten gehore te brengen.

Belangrijke informatie rond de workshop
- De workshop begint om 17.15 uur en duurt tot maximaal 18.15 uur
- De workshop is alleen geschikt voor kinderen vergezeld door een volwassene.
- Per volwassene maximaal 3 kinderen.
- Aanmelding voor de workshop alleen in combinatie met voorstellingsbezoek
- Minimum leeftijd is (net als bij de voorstelling) 4 jaar.
- Maximaal 30 plaatsen, dus wees er snel bij want vol=vol.

 

Heeft u interesse? Meld u dan aan via een email naar raf.meijers@maastricht.nl.

EXTRA: free workshop

Your parents are in charge and you have to do what they want. Even if that involves eating sprouts because they’re 'healthy'. What happens if we reverse the roles? In this workshop, children take on the role of parents and parents of children. The children encourage the parents with a song of praise on sprouts to finish this meal – although it might be a struggle. The parents have the task of standing up against this by singing a beautiful protest song.

 

 

Important information about the workshop

- The workshop is programmed 17.15-18.15h
- Children should be accompanied by an adult.
- Per adult max. 3 children.

- Attending the workshop only in combination with play visit
- Minimum age 4.

- Limited to 30 people max, so first come, first serve

 

 

 

If you would like to catch Up with us on April 14, please contact raf.meijers@maastricht.nl

» Lees verder

workshop


workshop

Lets Catch Up.jpg

Let’s Catch Up

Let’s Catch Up is an initiative of Holland Expat Center South and various cultural institutions in Maastricht and aims to organize social and cultural events for internationals, combining the Meet&Greet with an interactive program such as a theatre performance, concert, movie, exhibition and more. Let’s Catch Up will provide internationals a chance to meet other internationals and locals at alternating locations and points of time.

 

In collaboration with

Holland Expat Center SouthKnowledge Centre for International Staff (MU)Theater aan het VrijthofLumière CinemaCentre Céramique

 


Concept & Regie

Paul Knieriem 

Spel

Denise Aznam, Anil Jagdewsing e.a.