Didier Castell-Jacomin & Wiener Kammersymphonie Quintet

zondag 22 april 2018 / 15:30 uur
1 pauze / 17:00 uur einde
Sint Janskerk
Genre: Muziek en Opera

>
<
>
<

Na zijn concert met klarinettist Geert Baeckelandt komt pianist Didier Castell-Jacomin terug in het gezelschap van de Wiener KammerSymphonie, in hun gebruikelijke bezetting van strijkkwintet. Centraal staat een kamerversie van Mozarts Pianoconcert nr.23, het vervolg van KV 482 (1 december).

 

De ouverture is Beethovens Prometheus, die in een versie voor blaasorkest ook klinkt bij de opening van Musica Sacra Maastricht in september. Daarnaast: het ‘decadente’ Wenen van ruim een eeuw later, met Mahler, diens schoonzoon Ernst Krenek, en Erich Wolfgang Korngold, door Mahler de nieuwe Mozart genoemd.

After his concert with clarinet player Geert Baeckelandt, pianist Didier Castell-Jacomin comes back in the company of the Wiener KammerSymphonie, in their usual occupation of string quartet. A chamber version of Mozarts Pianoconcerto no. 23, the sequel of KV 482 (1 December) is the point of focus.

 

The overture is Beethovens Prometheus, that also was performed during the opening of Musica Sacra Maastricht in September with its version for wind orchestra. Besides that: the ‘decadent’ Vienna of more than a century later, with Mahler, whose son in law Ernst Krenek, and Erich Wolf Korngold, has been called the new Mozart by Mahler.  

» Lees verder

Strijkquintet van de Wiener KammerSymphonie


Piano 
Didier Castell-Jacomin

Beethoven Die Geschöpfe des Prometheus Ouverture

Mozart Pianoconcert in A KV 488

Mahler Symfonie nr.4 (deel 1)

Krenek 7 Leichte Stücke

Korngold Märchenbilder