Inge Spinette (piano) & Lore Binon (sopraan)

Les Poètes Maudits

donderdag 5 april 2018 / 20:30 uur
geen pauze / 21:30 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

In 1884 publiceert Paul Verlaine Les Poètes Maudits (De gedoemde dichters), een becommentarieerde bloemlezing met werk van Tristan Corbière, Rimbaud, Mallarmé, Marceline Desbordes-Valmore, Villiers de l’Isle-Adam en ‘Pauvre Lelan’. De onbedoelde aanzet tot een literaire mode, en een inspiratie voor vele componisten.

 

Lore Binon en Inge Spinette kozen liederen (met 19e-eeuwse Steinway) van Debussy en van Hahn op gedichten van Mallarmé en Verlaine. Deze cyclus deelt de titel met één van Mallarmé’s gedichten in de bloemlezing, maar is een zetting van When Lilacs Last in the Dooryard Bloom’d, het requiem voor de vermoorde president Lincoln van Walt Whitman, tijdgenoot van de Maudits.

In 1884 Paul Verlaine publiced Les Poètes Maudits (the doomed poets), an annotated anthology with work from Tristan Corbière, Rimbaud, Mallarmé, Marceline Desbordes-Valmore, Villiers de l’Isle-Adam and ‘Pauvre Lelan’. The unintended incentive for a literary trend, and an inspiration for many composers.

 

Lore Binon and Inge Spinette chose songs (with 19th century Steinway) from Debussy and Hahn with poems from Mallarmé and Verlaine. These cycle shares its title with one of Mallarmés poems during the anthology, but is an assembly of When Lilacs Last in the Dooryard Bloom’d, the requiem for the murdered president Lincoln of Walt Whitman, contemporary of the Maudits. 

» Lees verder

Sopraan

Lore Binon

Piano

Inge Spinette

Liederen van Debussy en Hahn