philharmonie zuidnederland

Beethovens Vioolconcert

zaterdag 7 april 2018 / 20:00 uur
1 pauze / 21:50 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

Chef-dirigent Dmitri Liss, een vaste gast bij het Beethovenfest in Bonn, heeft een geheel eigen visie op Beethoven. En dat laat Liss horen in een compleet Beethovenprogramma waarin het majestueuze Vioolconcert, het allereerste echt romantische concertwerk van de Duitse grootmeester, niet mag ontbreken.

 

Liss pleitte zelf voor de jonge Japanse violiste Sayaka Shoji als soliste. The Independent is het met hem eens: ‘an emergent star, no question!’ Vergezeld door de beroemde Zevende Symfonie, door Wagner ooit de ‘apotheose van de dans’ genoemd, staat dit programma garant voor een avond puur genieten.

Chef-conductor Dmitri Liss, a regular gast at the Beethovenfest in Bonn, has a completely own vision on Beethoven.  That he shows in a complete Beethoven-program wherein the majestic Violin concert, the first really romantic concert work of the German maestro, can’t be missing.

 

Liss pleaded himself for the young Japanese violist Sayaka Shoji as soloist. The Independent agrees: ‘an emergent star, no question!’. Accompanied by the famous Seventh Symfony, once called the ‘apotheosis of dance’ by Wagner, this program guarantees a night full of enjoyment. 

» Lees verder

Dirigent

Dmitri Liss

Viool

Sayaka Shoji

Beethoven Ouverture ‘Die Geschöpfe des Prometheus’
Beethoven Vioolconcert
Beethoven Symfonie nr .7