philharmonie zuidnederland

Beethovens Vioolconcert

zaterdag 7 april 2018 / 20:00 uur
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

Chef-dirigent Dmitri Liss, een vaste gast bij het Beethovenfest in Bonn, heeft een geheel eigen visie op Beethoven. En dat laat Liss horen in een compleet Beethovenprogramma waarin het majestueuze Vioolconcert, het allereerste echt romantische concertwerk van de Duitse grootmeester, niet mag ontbreken.

 

Liss pleitte zelf voor de jonge Japanse violiste Sayaka Shoji als soliste. The Independent is het met hem eens: ‘an emergent star, no question!’ Vergezeld door de beroemde Zevende Symfonie, door Wagner ooit de ‘apotheose van de dans’ genoemd, staat dit programma garant voor een avond puur genieten.


Dirigent Dmitri Liss
Viool Sayaka Shoji

 

Beethoven Ouverture ‘Die Geschöpfe des Prometheus’
Beethoven Vioolconcert
Beethoven Symfonie nr .7