philharmonie zuidnederland

Berezovsky bedwingt Rachmaninov

vrijdag 20 april 2018 / 20:00 uur
1 pauze / 21:45 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
simon van boxtel
© SIMON VAN BOXTEL

Eind 2016 nam Dmitri Liss pianist Boris Berezovsky al mee voor het Kerstconcert. De combinatie bleek een groot succes. Het publiek roemde de ‘zinderende sfeer’ en Berezovsky’s ‘weergaloze spel’.

 

Nu zijn de twee muziekvrienden herenigd voor een waar huzarenstuk: Rachmaninovs Derde. Een titanenstrijd voor vele pianisten en dirigenten, maar in handen van Berezovsky en Liss wordt het pure poëzie. Dat geldt ook voor Sjostakovitsjs sinistere Vijftiende Symfonie vol citaten van Rossini, Wagner en Glinka. Reken op de overtreffende trap van de uitvoering van de Zevende Symfonie van Sjostakovitsj waarmee Liss zich begin 2014 als de gedroomde chef-dirigent manifesteerde.

At the end of 2016, Dmitri Liss already brought pianist Boris Berezovsky for the Christmas concert. The combo appeared to be a great success. The audience praised the ‘sweltering vibe’ and Berezovsky’s ‘unparalleled playing’.

 

Now these two music friends reunite for a true hussar piece: Rachmaninovs Third. A titan war for many pianists and conductors, but in hands of Berezovsky and Liss it becomes pure poetry. That also counts for Sjostakovitsjs sinister Fifteenth Symfonie full of quotes of Rossini, Wagner and Glinka. Expect the exceeding step of the execution of the Seventh Symphony of Sjostakovitsj which Liss in the beginning of 2015 manifested himself with. 

» Lees verder

Dirigent

Dmitri Liss

Piano

Boris Berezovsky

 

Met medewerking van Gabriel Arias Luna, cello

Rachmaninov Pianoconcert nr.3

Sjostakovitsj Symfonie nr.15