Rudolphi Producties - Stephanie Louwrier

Revolutie van de mislukkeling

dinsdag 10 april 2018 / 20:30 uur
geen pauze / 21:40 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Theater

>
<
Dim Balsem
© DIM BALSEM
>
<
jochem jurgens
© JOCHEM JURGENS
>
<
jochem jurgens
© JOCHEM JURGENS
>
<
jochem jurgens
© JOCHEM JURGENS
>
<
jochem jurgens
© JOCHEM JURGENS
>
<
jochem jurgens
© JOCHEM JURGENS
>
<
jochem jurgens
© JOCHEM JURGENS
>
<
jochem jurgens
© JOCHEM JURGENS

 

Stephanie Louwrier is een One-Woman-Avalanche in gang gezet door een mislukt octet van drie muzikanten. Na een voorproefje op Oerol gaat Louwrier nu de theaters in, klaar om de Revolutie te ontketenen. In haar streven naar perfectie trapt ze om zich heen als een pitbullterrier on acid en is ze breekbaar als Bambi.

 

Hoe tem je het beest in jezelf? Hoe dwing je jezelf te eten met mes en vork? Hoe begroet je de wereld als er net iemand is overleden? Wat doe je als je iemand zonder reden heel hard op zijn bek wilt slaan? Waarom ga je bij iemand op schoot zitten zonder je voor te stellen? Hoe verander je een onberekenbare tbs-er in een schoondochterlijk ideaal als Anita Witzier?  

 

Waarom wil ik zo’n fucking perfectionist zijn?

Ik sta elke ochtend op met het besluit een goed mens te zijn.

Maar dat is ondragelijk. Want ik ben ook geil, gefokt en bang.

Ik wil een goed mens zijn, maar de anderen liggen dwars.

Dus donder ik ‘s avonds totaal gedesillusioneerd mijn bed weer in.

 

Stephanie Louwrier maakt onderdeel uit van de nieuwe generatie theatermakers die moeiteloos theater mixt met televisie of film, rap combineert met ballads, en standup-comedy met poëzie. Laat u meesleuren door Stephanie Louwrier.

 

 

Stephanie Louwrier studeerde af aan de Performance opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Haar carrière had een kickstart, haar afstudeersolo ‘Pauvre Lola’ (2010) werd genomineerd voor zowel de Kemna Award voor beste actrice en de Parade Parel voor beste voorstelling. Ze groeide uit tot succesnummer op Theaterfestival De Parade. Bij impresariaat Hekwerk bespeelde ze de landelijke podia, ze werd presentatrice bij BNN en in 2013 maakte ze samen met Daria Bukvić de overweldigende performance ‘Who run the world’. “Met Who run the world bewijst Louwrier een ongekend charisma en theatertalent te bezitten.” (Kester Freriks, Theaterkrant)

 

Haar carrière ging sky high. “Ik merkte dat mensen mij steeds meer in een hokje probeerde te plaatsen, probeerde om een stempel op mij te drukken, omdat ik laveer tussen verschillende genres. Ik probeerde aan alle verwachtingen te voldoen, totdat ik mijn eigen stem helemaal kwijt was.

Nu heeft Louwrier haar plek gevonden bij Rudolphi Producties, en keert ze terug naar de kern van haar kunstenaarschap. Zij ontketend een revolutie; een ode aan de eigenzinnigheid en menselijkheid. In deze humoristische en openhartige onewomanshow, geeft Louwrier ons een ongegeneerd kijkje in haar hoofd: absurd, muzikaal en onnavolgbaar.

 


Recensiequotes

 

“Ze is muzikaal sterk, heeft een enorme expressie en is taalrijk en geestig. Louwrier in vorm moet gezien worden. 

Dagblad van het Noorden

 

“Met ‘Revolutie van de mislukking’ windt deze powerbak het publiek moeiteloos om haar vinger. Stephanie Louwrier, onthoud die naam. Meer!”

Cultuurpodium online

 


Tekst

Ko van den Bosch, Stephanie Louwrier

Spel

Stephanie Louwrier

Muziek

Norman Kapoyos, Amir Vahidi (Club Gewalt), Robbert Klein (Club Gewalt)

Eindregie en Coaching

Titus Tiel Groenstege, Daria Bukvic