Samir Calixto en Cello8tet Amsterdam

SUMMA

dinsdag 3 april 2018 / 20:30 uur
19:30 uur inleiding / geen pauze / 21:25 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Dans

>
<
EyjÓlfur EyjÓlfsson
© EYJÓLFUR EYJÓLFSSON
>
<
Joris-Jan Bos
© JORIS-JAN BOS
>
<
Joris-Jan Bos
© JORIS-JAN BOS
>
<
Joris-Jan Bos
© JORIS-JAN BOS
>
<
Joris-Jan Bos
© JORIS-JAN BOS
>
<
Joris-Jan Bos
© JORIS-JAN BOS
>
<
Joris-Jan Bos
© JORIS-JAN BOS
>
<
Joris-Jan Bos
© JORIS-JAN BOS
>
<
Joris-Jan Bos
© JORIS-JAN BOS
>
<
Joris-Jan Bos
© JORIS-JAN BOS
>
<
Joris-Jan Bos
© JORIS-JAN BOS

De iconische muziek van Arvo Pärt is voor talloze mensen een inspiratie door zijn tijdloze en haast etherische kwaliteit. Het pure en de vrijheid in zijn muziek raken aan het verlangen naar troost en stilte. Die is in Pärts werk net zo belangrijk als de klinkende noten. Het is deze ‘muziek van de stilte’ die choreograaf Samir Calixto en het Amsterdamse Cello8ctet samenbrengt om SUMMA te creëren.

 

Acht cellisten en twee dansers brengen in opperste concentratie een synthese tussen de muziek en de kennis die in ons lichaam ligt opgeslagen: een ‘summa’ van onze menselijke complexiteit. Muziek streelt de ruimte als een fluistering, terwijl dans de ruimte doorsnijdt als de wind. 

The iconic music of Arvo Pärt is an inspiration for countless people because of its timeless and almost ethereal quality. His music contains elements of purity and the freedom, which touch the desire for consolation and silence. These elements in Pärt's work, are as important as the sonorous musical notes. It is this "music of silence" that brought together choreographer Samir Calixto and the Amsterdam Cello8ctet to create SUMMA. Eight cellists and two dancers, in a supreme concentration, bring a synthesis between the music and the knowledge stored in our body: a "summa" of our human complexity. Music caresses the room as a whisper, while dancing intersects the space like the wind.

» Lees verder
 Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder
Recensiequote: 
 

‘Met Samir Calixto’s secuur opgebouwde dans mag je de muziek van Arvo Pärt gerust een spiritueel infuus noemen.’ - ★★★de Volkskrant


Choreografie
Samir Calixto