Volodymyr Kurylenko (bajan)

Carte Blanche Concert

zondag 15 april 2018 / 15:30 uur
Sint Janskerk
Genre: Muziek en Opera

>
<
patrick op 't roodt
© PATRICK OP 'T ROODT

De Oekraïense virtuoos op bajan (knoppen-accordeon) is al jaren kind aan huis in Maastricht, maar dit wordt zijn eerste, langverwachte optreden binnen het concertseizoen van Theater aan het Vrijthof.

 

Naast J.S. Bach speelt hij drie door landgenoten speciaal voor het instrument gecomponeerde Partita’s, van Vladislav Zolotarjov, Anatoli Bilosjitsky, en Artem Nyzhnyk. Laatstgenoemde ook niet onbekend in Maastricht: tijdens Musica Sacra Maastricht 2014 speelde hij memorabel Messiaens orgelcyclus La Nativité du Seigneur op bajan in de Servaasbasiliek.

The Ukrainian virtuoso on bajan (button accordeon) is one of Maastrichts regular guests for years, but this will be his first, long expected performance during the concert season of Theater aan het Vrijthof.

 

Besides J.S. Bach, he plays three specially composed Partita’s for the instrument by compatriots Vladislav Zolotarjov, Anatoli Bilosjitsky, en Artem Nyzhnyk. Last named is also not unknown in Maastricht: during Musica Sacra Maastricht 2014, he played Messiaens organ cycle La Nativité du Seigneur on bajan in the Servaasbasiliek. 

» Lees verder

Bajan: Volodymyr Kurylenko