Volodymyr Kurylenko (bajan)

Carte Blanche Concert

zondag 15 april 2018 / 15:30 uur
1 pauze / 17:10 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
patrick op 't roodt
© PATRICK OP 'T ROODT

De Oekraïense virtuoos op bajan (knoppen-accordeon) is al jaren kind aan huis in Maastricht, maar dit wordt zijn eerste, langverwachte optreden binnen het concertseizoen van Theater aan het Vrijthof.

 

Naast J.S. Bach speelt hij drie door landgenoten speciaal voor het instrument gecomponeerde Partita’s, van Vladislav Zolotarjov, Anatoli Bilosjitsky, en Artem Nyzhnyk. Laatstgenoemde ook niet onbekend in Maastricht: tijdens Musica Sacra Maastricht 2014 speelde hij memorabel Messiaens orgelcyclus La Nativité du Seigneur op bajan in de Servaasbasiliek.

The Ukrainian virtuoso on bayan (button accordeon) has been a regular Maastricht guest for years, but this will be his first, long-expected performance during the concert season of Theater aan het Vrijthof.

 

Next to J.S. Bach, he will play three specially composed Partitas for the instrument by compatriots Vladislav Zolotaryov, Anatoli Biloshitsky, and Artem Nyzhnyk. This latter is also not unknown in Maastricht: during Musica Sacra Maastricht 2014, he played Messiaen's organ cycle La Nativité du Seigneur on bayan in the Servaasbasiliek. 

» Lees verder

Bajan

Volodymyr Kurylenko