Cut Circle

Amor sacro – Amor profano

zaterdag 26 mei 2018 / 20:30 uur
geen pauze / 21:40 uur einde
St. Pieter Boven
Genre: Muziek en Opera

>
<

De Amerikaanse zangers van Cut Circle staan voor een stoere muzikale benadering: fysiek, gefocust en energiek. Ze maakten hun Europese debuut tijdens Musica Sacra Maastricht 2014 met de Missa Et ecce terrae motus van Antoine Brumel.

 

Pièce de résistance vandaag is de Missa faisant regretz van diens beroemdere generatiegenoot Josquin Desprez, gecomponeerd op een motiefje van vier noten uit een getormenteerd liefdeslied van de Engelsman Walter Frye. Josquin laat deze noten de hele mis lang terugkeren, zoals een jazzmusicus met een rifje speelt. Aan het einde duikt de complete melodie van Frye weer op: wereldlijke en spirituele liefde hand in hand.

 

I.s.m. Organisatie Oude Muziek


Cut Circle
Het Amerikaanse ensemble Cut Circle staat naar eigen zeggen bekend om zijn ‘zwaartekracht tartende’ uitvoeringen van renaissancepolyfonie. De stoere muzikale benadering van het vocale repertoire, dat wordt gezongen vanaf één standaard, is vaak gebaseerd op kritisch onderzoek naar primaire bronnen. Onder leiding van Jesse Rodin zingt Cut Circle werken van Guillame Dufay, Johannes Ockeghem, Josquin Desprez en tijdgenoten.


Mede mogelijk gemaakt door:

nl.png

 


Artistieke Leiding

Jesse Rodin

Mezzosopraan

Carolann Buff & Clare McNamara

Tenor

Jonas Budris, Lawrence Jones & Steven Soph

Bariton

Bradford Gleim, Sumner Thompson & Paul Max Tipton

Josquin Desprez
Baisez moy / Christe fili dei / Se congié prens / Une musque de Biscaye / Stabat mater / Comme femme desconfortée / Missa Faisant regretz
Johannes Ockeghem
Baisez moy / D'ung aultre amer
Antoine Busnois
Quant vous me ferez
Walter Frye
Tout a par moy
Alexander Agricola
Tout a par moy