Het Laagland

De Kleine Cowboy 4+

zaterdag 12 mei 2018 / 16:00 uur
/ 16:50 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Familie en Jeugd

>
<
© GREGOR RAMAEKERS

Een wilde western voor kleine cowboys en grote bandieten

Deze Western van Hollandse bodem gaat over klein zijn in een grote wereld. De Kleine Cowboy neemt je mee op een avontuur vol stoere cowboys en zingende cactussen, compleet met zanderige soundtrack en live geluidseffecten.

 

Ooit, of eigenlijk heel kort geleden, woonde er een doodnormale jongen op een doodnormale boerderij. Met koeien en emmers, trekkers en wilde katten, veel gras en minstens zeven sloten. Zijn naam is Boy. En Boy heeft één bijzondere koe. De knuffelkoe: Cow.

 

Maar ineens is Cow weg. Hij is niet in de schuur en niet op het land. Dan klinkt er in verte geloei. Wordt Cow ontvoerd? Loopt hij weg? Er zit niks anders op: Boy trekt zijn stoutste laarzen aan en gaat erachteraan.  

 

Zo begint het avontuur van Boy en Cow. Grasland verandert in woestijnzand. Auto’s verdwijnen, postkoetsen verschijnen en hier en daar galoppeert een bankovervaller voorbij. Boy komt in het Wildste Westen terecht en ontmoet daar de meest vreemde figuren...

 

Van de makers van Bezoek voor Beer, winnaar Zilveren Krekel 2016.

 

Regisseur Lennart Monaster over zijn inspiratie voor de voorstelling:


“Ik hou van cowboytje spelen, ik hou van de muziek die daarbij past en ik hou van avontuur. Het Wilde Westen is dé plek waar je stoere avonturen kunt beleven. Maar hoe doe je dat als kleine cowboy in zo’n grote, spannende wereld? Laat je je bang maken? Maak je je groot en schreeuw je mee met de grote cowboys? Of zoek je een hele eigen weg? Moet je hard worden als de wereld om je heen dat is? Of kun je het ook omdraaien? Die vragen trekken mij naar de romantiek van het Wilde Westen. De wereld is groot en daarin klein durven blijven is een groots avontuur.”_

_

_

Concept & Regie

Lennart Monaster

Spel

Gijs Nollen & Folmer Overdiep

Dramaturgie

Ludo Costongs

Muziek en Geluidsontwerp

Joris Erwich

Vormgeving

Douwe Hibma

Kostuums

Liesje Knobel

Lichtontwerp

Sander Salden

Regie-Assistentie

Celine Daemen

Techniek

Roger Foxius

Beeld

Gregor Ramaekers