Korzo producties & NDT

Bending the Walls

dinsdag 1 mei 2018 / 20:30 uur
19:30 uur inleiding / / 21:25 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Dans

>
<
Michael Slobodian
© MICHAEL SLOBODIAN
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<

Choreograaf en danser Fernando Hernando Magadan is voor 2017 gekozen als talent door Nederlands Dans Theater en Korzo.

Voor Bending the Walls laat hij zich inspireren door het menselijk verlangen naar geluk en de kracht van onze verbeelding om dit geluk te bereiken. Zijn scherpe en virtuoze dans wordt in Bending the Walls een metafoor voor de psychologische, fysieke en emotionele krachten die wij als mensen kunnen aanspreken om de druk van het leven te weerstaan en onze zoektocht naar geluk voort te zetten.

 

De Volkskrant schreef over zijn eerdere werk (d)elusive minds: ‘...scherp en virtuoos…’

Choreographer and dancer Fernando Hernando Magadan is elected as talent by Nederlands Dans Theater and Korzo in 2017.

For Bending the Walls he derives inspiration from the human desire for happiness and the strength of our imagination to achieve this happiness. In Bending the Walls, his sharp and virtuos dance becomes a metaphor for the psychological, physical and emotional strengths we, as humans, can appeal to withstand the pressure of our lives and to continue our quest for happiness. 

 

De Volkskrant on his previes work (D)elusive minds: ‘…
sharp and virtuous…’.  

» Lees verder
 Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder
Recensies

"This was not the first piece by Fernando Hernando Magadan who has created many short ballets and has been an important figure as a rehearsal director with NDT but with this, his first long work, we see the potential for him to become an significant and influential choreographer. I shall look forward to seeing his future projects." - Arts Talk Magazine

 

"Zijn vorm- en bewegingstaal is ongelofelijk mooi gecomponeerd. (…) Als een lichaam beweegt de kluwen dansers vloeiend al kruipend en aan elkaar trekkend over de diagonaal, om vervolgens organisch in kleine groepjes uiteen te vallen. Met die groep komt Magadan tot bijzondere beelden. (…) de groep als geheel, in al haar vormen en dynamiek, is de grote kracht." - Theaterkrant.nl

 

 


Zie ook:

» www.korzo.nl

_

_

Concept en Choreografie

Fernando Hernando Magadan