Mestreechter Operètte Vereiniging

Door melger en bein

vrijdag 4 mei 2018 / 20:30 uur
1 pauze / 22:50 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Musical, Show en Theaterconcert

>
<

Wat gebeurt er als zeer verschillende mensen onverwacht samen in een benarde situatie belanden? Drijft angst hen verder uit elkaar of biedt het hun juist de kans om vooroordelen te ont zenuwen? De St. Pietersberg vormt het decor voor dit nieuwe sprankelende stuk muziektheater.

 

Tekstschrijver en regisseur Cees Rullens stelt universele én actuele thema’s aan de orde. Als geen ander weet hij pittige inhoud licht te serveren met humor die er toe doet. Nard Reijnders componeerde prachtige klankvariaties en tekent voor muzikale hoogtepunten.

 

Na De geis vaan Mestreech is Door melger en bein een nieuwe stap in het repertoire van MOV, het ‘professionele amateurgezelschap’ dat tweetalig muziektheater brengt: ‘Mestreechs’ gezongen en Nederlands en engels boventiteld.

 

What happens when a group of very different people unexpectedly end up in a precarious situation? Will fear turn them apart or will it give them the opportunity to take away prejudices? The “Sint Pietersberg” (the Saint Peter’s Mountain) in Maastricht is the set of this new sparkling piece of musical theatre.

 

Writer and director Cees Rullens raises universal and current themes in his production. He knows how to serve up heavy content in a light manner with humour that really matters. Nard Reijnders composed beautiful sound variations and is responsible for musical highlights.

 

Door melger en bein is a new chapter in the repertoire of the Mestreechter Operètte Vereiniging (MOV) after the success of their previous production De geis vaan Mestreech (“The spirit of Maastricht”).

 

The Mestreechter Operètte Vereiniging is a “professional amateur society”, which presents bilingual musical theatre:

sung in Maastricht’s local dialect with English surtitles.

» Lees verder

Tekst en regie

Cees Rullens

Muziek

Nard Reijnders

Muzikale leiding

Ben Perry