Nederlandse Bachvereniging

Bij Bach thuis

zondag 13 mei 2018 / 15:30 uur
Sint Janskerk
Genre: Muziek en Opera

>
<

Dit programma geeft een kijkje in Bachs keuken. De muziek schreef Johann Sebastian in het Notenbüchlein für Anna Magdalena, een verzameling composities voor zijn tweede vrouw, met daarin ook intieme liederen, zoals het bekende Bist du bei mir, en dansante suites. Zij zong en speelde klavier, en met zo’n moeder en vader in huis, en veel muzikale kinderen, zal het zelden stil geweest zijn. Aan Sebastian wordt ook de muziek toegeschreven bij 69 liederen van het duizendtal in het Musicalisches Gesang-Buch.

This program takes you on a tour in Bachs kitchen. Johann Sebastian wrote the music in the Notenbüchlein für Anna Magdalena, a collection of compositions of his second wife with also intimate songs, like the well known Bist du bei mir, and dance suites. She sang and played keys, and with a mother and father like that, and many musical children, it probably rarely silent. 

» Lees verder

Tenor

Charles Daniels

Theorbe

Fred Jacobs

Klavecimbel

Menno van Delft

Viola da Gamba

Mieneke van der Velden

J.S.Bach Liederen uit Notenbuch Anna Magdalena Bach

J.S.Bach Schemellis Gesangbuch