Nederlandse Reisopera

Der fliegende Holländer (Limburgse première)

dinsdag 15 mei 2018 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding / geen pauze / 22:15 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
>
<
>
<
nienke elenbaas
© NIENKE ELENBAAS
>
<
nienke elenbaas
© NIENKE ELENBAAS
>
<
nienke elenbaas
© NIENKE ELENBAAS
>
<
nienke elenbaas
© NIENKE ELENBAAS
>
<
nienke elenbaas
© NIENKE ELENBAAS
>
<
nienke elenbaas
© NIENKE ELENBAAS

Richard Wagner vond voor dit volbloed muziekdrama inspiratie in de bekende sage over de kapitein op zijn spookschip, die gedoemd is tot in de eeuwigheid over de wereldzeeën te zwerven. Alleen de eeuwige trouw van een vrouw kan de vloek opheffen.

 

De jonge Senta is verloofd met de jager Erik. Zij wil zich opofferen voor de vervloekte zeeman. Wanneer hij twijfelt aan haar oprechte trouw, springt zij in wanhoop van de rotsen. Daarmee verbreekt zij alsnog de vloek die hem gevangen hield. In deze opera toont Wagner zijn fascinatie voor de verlossing van de mens door de liefde. Hij voorziet dit psychologisch drama van een schitterende symfonische partituur waarin het geluid van de zee voortdurend aanwezig is.

 

Gezongen in het Duits met Nederlandse boventitels

Richard Wagner found inspiration for this musical drama in the famous story about the captain and his haunted ship, doomed to wander the world seas until eternity. Only the eternal loyalty of a woman can nullify the curse.

 

The young Senta is engaged with the hunter Erik. She wants to sacrifice herself for the cursed seaman. When he doubts her sincere loyalty, she jumps off a cliff in despair. With that she still nullifies the curse that kept him a prisoner. In this opera, Wagner shows his fascination for the salvation of the human because of love. He provides this psychological drama with a brilliant symphonic piece wherein the sound of the sea is constantly audible.  

 

Sung in German with Dutch surtitles

» Lees verder

 
Recensiequotes:

 

"Het is een frisse en levendige productie die het waard is om gezien en gehoord te worden." Theaterkrant ★★★★

"De krachtige en magische vertolking door de Reisopera ondertsteunt Wagners vitale muziek van de gedoemde zeevaarder." Volkskrant ★★★

"Fantastisch en adembenemend." Place de l’Opera 


Muzikale Leiding

Benjamin Lévy Regie Paul Carr

Muzikale Uitvoering

Noord Nederlands Orkest

Inleiding

Len van Schaik