Toneelgroep Maastricht

La Superba

dinsdag 1 mei 2018 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding / 1 pauze / 22:45 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Theater

>
<
Stephan Vanfleteren
© STEPHAN VANFLETEREN
>
<
Stephan Vanfleteren
© STEPHAN VANFLETEREN
>
<
Ben van Duin
© BEN VAN DUIN
>
<
Ben van Duin
© BEN VAN DUIN
>
<
Ben van Duin
© BEN VAN DUIN
>
<
Ben van Duin
© BEN VAN DUIN
>
<
Ben van Duin
© BEN VAN DUIN
>
<
Ben van Duin
© BEN VAN DUIN
>
<
Ben van Duin
© BEN VAN DUIN
>
<
Ben van Duin
© BEN VAN DUIN
>
<
Ben van Duin
© BEN VAN DUIN
>
<
Ben van Duin
© BEN VAN DUIN
>
<
Ben van Duin
© BEN VAN DUIN
>
<
Ben van Duin
© BEN VAN DUIN
>
<
Ben van Duin
© BEN VAN DUIN

Wim Opbrouck en Angela Schijf spelen de hoofdrollen in La Superba, Ilja Leonard Pfeijffers adembenemende lofzang op de stad Genua. Jibbe Willems bewerkt Pfeijffers veelgeprezen roman tot een weergaloze theatrale reis door de stad van ratten en kerken, van dromers en gelukzoekers. Een stad die haar geheimen enkel prijsgeeft aan hen die durven te verdwalen. Verrijkt met veel livemuziek uit Italiaanse opera’s wordt La Superba in de regie van artistiek leider Servé Hermans een ode aan de fantasieën van geloof, hoop en liefde.

 

Een schrijver uit het Westen, gespeeld door Wim Opbrouck, is neergestreken in Genua. Hopeloos verliefd is hij op het mooiste meisje van Genua (Angela Schijf), dat werkt in de Bar met de Spiegels. Als hij op een avond een vrouwenbeen vindt, begint een lange tocht door de labyrintische stegen van de stad die een scala aan bewoners herbergt. De aangespoelde Schotse alcoholist, de Marokkaanse rozenverkoper, de Senegalese illegaal, de schrijver uit het Westen, zelfs het mooiste meisje van Genua, er is één ding wat hen bindt. Allen hebben het onuitputtelijke verlangen naar een mooier en beter leven. En voor allen is dit verlangen een fantasie waar ze in verdwalen.

 

Ilja Leonard Pfeijffer won met zijn roman La Superba de Libris Literatuurprijs 2014.

 


Tekst

Ilja Leonard Pfeijffer

Bewerking

Jibbe Willems

Regie

Servé Hermans

Spel

Wim Opbrouck, Angela Schijf, Joke Emmers, Melissiër Boobé, Daan van Dijsseldonk, Kendrick Etmon, Mpho Pierreux, Ture Reuman, Lushyra Sint Jago, Michel Sluysmans en Dries Vanhegen

Muziek

Ron Reuman, Axl Peleman, Roeland Vandemoortele